Crima bizară care a împărțit America în două. Cum a devenit moartea unui polițist din Boston o senzație națională

Data publicării:
John O’Keefe
John O’Keefe a fost lăsat să moară în zăpadă. Foto: Poliția din Boston

După multe luni de confruntări la tribunal, teorii ale conspirației și acuzații de mușamalizare, procesul legat de uciderea unui polițist din Boston, John O’Keefe, a început marți, relatează CNN.

Cadavrul lui O’Keefe a fost găsit în zăpadă, pe 29 ianuarie 2022, în fața casei unui alt polițist din Boston, în Canton, Massachusetts. Iubita lui, fosta profesoară de finanțe Karen Read, a pledat nevinovată pentru acuzația că l-ar fi lovit cu mașina, după ce a băut alcool, iar apoi a plecat de la locul accidentului.

Locuitorii din Canton și din suburbiile învecinate au petrecut luni întregi dezbătând două scenarii potențiale: O’Keefe a fost bătut în casa polițistului, apoi aruncat afară și lăsat să moară zăpadă? Sau iubita lui l-a lovit mortal cu mașina și a fugit?

Protestatarii au acuzat autoritățile locale de mușamalizare, pentru a-l proteja pe polițist, și au luat cu asalt ședințele consiliului municipal pentru a cere răspunsuri. Unii au creat pagini private de Facebook și bloguri pentru a discuta subtilitățile acelei nopți fatidice, transformând un caz local de omucidere într-o senzație națională.

Selecția juriului a început săptămâna aceasta în comitatul Norfolk, la sud de Boston. Dar notorietatea cazului complică procesul de alegere a unui juriu imparțial, a spus Daniel Medwed, profesor de drept penal la Northeastern. Universitate.

Cazul se învârte în jurul celor șase ore dinainte ca trupul lui O’Keefe să fie descoperit în zăpadă. Imaginile de pe camerele de supraveghere îi arată pe el și pe Read în seara de 28 ianuarie 2022, bând la două baruri Canton cu prietenii, inclusiv cu colegul polițist.

La scurt timp după miezul nopții, cei doi au urcat în mașina lui Read și au mers la casa celuilalt polițist pentru a continua petrecerea.

Read, în vârstă de 44 de ani, a spus că l-a lăsat pe O’Keefe la casa colegului, apoi a mers acasă la iubitul ei să doarmă, deoarece nu se simțea bine, potrivit documentelor judecătorești. Femeia a mai spus că s-a trezit în zori și a intrat în panică atunci când și-a dat seama că O’Keefe nu era acasă.
Ea le-a spus anchetatorilor că a sunat apoi două prietene și că l-au căutat împreună pe O’Keefe.

Read a văzut corpul iubitului ei în curtea colegului său și a încercat să-l resusciteze.

Avocații lui Read spun că totul este o înscenare împotriva clientei lor. Avocatul Alan Jackson crede că O’Keefe a intrat în casa colegului său în acea noapte și a intrat într-o altercație cu cineva din interior.

„Cred că acea confruntare a devenit fizică și a fost bătut până la inconștiență”, a spus Jackson. „Aceasta a fost o mușamalizare... a fost ucis în acea casă și cadavrul său a fost plasat afară”, susține el.

Însă acuzarea susține că Read și O’Keefe s-au certat, bărbatul a ieșit în grabă din mașină, iar iubita lui, care era beată, l-a lovit cu mașina și a fugit, lăsându-l să moară în zăpadă.

Avocații spun că o altă femeie, cumnata polițistului în curtea căruia a fost găsit O’Keefe, ar fi implicată în mușamalizare. Când i-au verificat telefonul, anchetatorii au descoperit că aceasta căutase pe Google „cât durează să mori de frig” cu câteva ore înainte ca O’Keefe să fie găsit.

Dar femeia nu a fost acuzată de vreo crimă, iar avocatul ei, Kevin Reddington, a declarat presei locale că acuzațiile privind implicarea ei într-o mușamalizare sunt fără temei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri