Descoperire nouă într-un caz care a șocat Europa. Polițiștii au un suspect, la 13 ani de dispariția unei fetițe de 3 ani

Data publicării:
Madeleine McCann
Foto: Getty Images

Noi informații relansează ancheta în cazul lui Madeleine McCann, o fetiță dispărută acum 13 ani în timp ce era cu familia în vacanță în Portugalia. Poliția a chemat în ajutor publicul, pentru a rezolva acest caz, potrivit BBC.

Poliția britanică a anunțat că un german în vârstă de 43 de ani este noul suspect. El a fost văzut în apropierea familiei McCann în 2007, când aceasta își petrecea vacanța în statul iberic. Aflat acum în închisoare, pentru un alt delict. Bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru agresiuni sexuale asupra minorilor.

Suspectul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost descris ca un bărbat alb, cu păr blond, înalt de 1,80 m și constituție slabă, în momentul răpirii.

Madeleine McCann a dispărut pe 3 mai 2007, la vârsta de trei ani. Povestea a făcut înconjurul lumii şi, la un moment dat, chiar părinţii ei au fost pe lista suspecţilor.

Poliția portugheză a clasat dosarul după un an și jumătate, dar l-a redeschis cinci ani mai târziu. Scotland Yard a deschis de asemenea propria anchetă, însă în ciuda celor 11 milioane lire sterline cheltuite pentru găsirea fetiței, căutările nu au dus la nici un rezultat.

Acum, Kate and Gerry McCann, părinții fetiței, spun că anunțul privind noul suspect „poate fi foarte important”, potrivit unui purtător de cuvânt al familiei.

Clarence Mitchell, care a reprezentat familia încă de la dispariția fetiței, a spus că este pentru prima dată în 13 ani când poliția a dat detalii atât de specifice despre un suspect.

„Dintre miile de piste și potențiali suspecți, nu a existat niciodată o informație atât de clară și care să vină nu doar de la unul, ci de la trei departamente de poliție”, a spus el.

Poliția din Marea Britanie, care colaborează cu poliția germană și cea portugheză, consideră că este vorba în continuare despre o anchetă privind dispariția unui minor, deoarece nu are dovezi care să specifice dacă Madeleine mai este în viață sau nu.

Cu toate acestea, anchetatorii germani au clasificat-o ca ancheta unei crime.

„Există motive să presupunem că există alte persoane, în afară de suspect, care au informații concrete despre desfășurarea crimei și poate și despre locul unde a fost ascuns cadavrul”, a declarat poliția germană.

Polițiștii din Germania mai spun că bărbatul execută o pedeapsă cu închisoarea pentru un delict sexual și că a avut „numeroase” condamnări pentru „abuz sexual asupra copiilor”.

Poliția britanică a difuzat fotografii cu două autovehicule - o rulotă Volkswagen și un autoturism Jaguar - despre care se crede că au legătură cu suspectul, precum și o casă din Portugalia.

A doua zi după ce Madeleine a dispărut, în 2007, suspectul a transferat Jaguarul pe numele altcuiva.

Madeleine a dispărut dintr-un apartament din Praia da Luz, Portugalia, în seara de 3 mai 2007, în timp ce părinții ei erau cu prietenii la un bar din apropiere.

Detectivul Mark Cranwell, care conduce ancheta poliției britanice, a declarat că suspectul, atunci în vârstă de 30 de ani, a frecventat Algarve între 1995 și 2007. El se afla în zona Praia de Luz, unde familia McCann era cazată când a dispărut fetița, și a primit un telefon la 7.32 pm, care s-a încheiat la 8.02 pm. Se crede că Madeleine a dispărut între orele 9.10 și 22.00 în acea seară.

Poliția a făcut public numărul de telefon al suspectului (+351 912 730 680) și numărul de pe care a fost sunat (+351 916 510 683) și a spus că orice informație despre aceste numere ar putea fi „vitală”, iar apelantul poate fi un „martor cheie”.

Poliția a precizat că actualul suspect a fost printre cele aproximativ 600 de persoane care au fost investigate inițial de detectivi din Marea Britanie, dar atunci nu a fost considerat suspect.

Informații „semnificative” despre el au apărut în 2017, când se împlineau 10 ani de la dispariția fetiței.

De atunci, detectivii britanici au efectuat „anchete ample” în Portugalia și Germania pentru a aduna mai multe detalii despre bărbat.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Motivul pentru care Mihai Mărgineanu și soția lui au fugit în Spania: Nici nu știi ce să zici: ”Mulți...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...