Donald Trump, pe lista neagră a Iranului, pentru încălcarea drepturilor omului și acte de terorism

Data publicării:
Donald Trump în Biroul Oval
Donald Trump în Biroul Oval Foto: Profimedia Images

Iranul i-a inclus pe preşedintele american Donald Trump şi pe mai mulţi oficiali ai administrației sale pe o listă neagră pentru ceea ce consideră acte „teroriste şi împotriva drepturilor omului”, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Alături de Donald Trump, pe lista neagră a Iranului se află secretarul de Stat Mike Pompeo, fostul și actualul secretar al Apărării, Mark Esper și Christopher Miller, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, șeful CIA, Gina Haspel, și alți oficiali ai administrației Trump, potrivit agenției iraniene de presă IRNA.

Ministerul iranian de Externe a decis sancționarea oficialilor americani pentru încălcarea drepturilor omului, acte de terorism și sprijinirea terorismului, ceea ce reprezintă o amenințare serioasă pentru pacea și securitatea în zonă și în lume, mai precizează IRNA.

Decizia autorităţilor de la Teheran, anunţată în ultima zi completă a administraţiei Trump, permite sechestrarea oricăror active în Iran ale persoanelor fizice sancţionate. Nu au existat informaţii despre astfel de active, deci este puţin probabil ca demersul iranian să aibă impact financiar asupra preşedintelui în exerciţiu sau a unor oficiali americani.

Administraţia Trump a impus numeroase sancţiuni unor oficiali, politicieni şi companii din Iran după retragerea Statelor Unite, în 2018, din acordul nuclear internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri