Două eleve de origine română, câştigătoarele unui concurs de ştiinţe în Irlanda

Data publicării:
btyoung

 

Foto: btyoungscientist.com

Eleve în oraşul Balbriggan, Irlanda, tinerele de origine română au impresionat juriul cu proiectul ‘An Investigation into the Effects of Enzymes used in Animal Feed Additives on the Lifespan of Caenorhabditis Elegans’, în care prezentau pagubele produse fertilităţii solului de modul de hrănire al animalelor. Ideea acestui proiect a apărut când Diana şi-a vizitat bunica şi a observat că găinile din ferma acesteia sunt mult mai mici decât cele găsite în comerţ şi a decis să descopere motivul, potrivit btyoungscientist.com.

Maria Louise, 16 ani, şi Diana, 15 ani, provin din familii de români din Transilvania şi a fost prima lor participare la acest concurs. Elevele au fost recompensate cu un cec de 5.000 de euro şi cu posibilitatea de reprezenta Irlanda, în luna septembrie, la Bruxelles, în competiţia europeană.

Suntem mândri că acest concurs continuă să fie o rampă de lansare pentru viitorii antreprenori, academicieni, oameni de ştiintă şi avem mulţi câştigători ale ediţiilor trecute care dovedesc asta. Felicitări Mariei şi Dianei, care se alătură listei de câştigători şi care vor avea ocazia să reprezinte Irlanda în competiţia europeană,”a declarat Shay Walsh, director general BT Irlanda, citat de btyoungscientist.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri