FOTO Atentat terorist în Pakistan: cel puţin 85 de morţi şi 150 de răniţi

Data actualizării: Data publicării:
Suicide bomb attack targeted BAP election rally killing BAP leader Siraj Raeesani in Mastung
epa06886592 People identify the bodies of their relatives after a suicide bomb attack that targeted an election campaign rally of Balochistan Awami Party, in Mastung, in Quetta, Pakistan, 13 July 2018. At least 156 people including Siraj Raisani, a BAP leader and party's candidate for General Elections, were killed and more than 200 were injured in the incident. This is the third attack with casualties in ongoing campaigning for the general and provincial elections on Jul. 25, in which 105 million Pakistanis are expected to vote, according to the Election Commission of Pakistan. EPA/JAMAL TARAQAI

Un atentat sinucigaş s-a soldat cu moartea a cel puţin 85 de persoane şi a rănit alte 150 într-un atac la un miting electoral în sud-vestul Pakistanului, scrie BBC.

Suicide bomb attack targeted BAP election rally killing BAP leader Siraj Raeesani and 28 others in Mastung
FOTO: Agerpres

Atentatul a avut loc în oraşul Mastung şi este cel mai grav incident de acest tip din Pakistan din ultimul an. Există temeri că numărul morţilor va creşte.

Printre cei ucişi se află şi candidatul pentru parlamentul provincial, Siraj Raisani. El era candidat din partea partidului Balochistan Awami.

Suicide bomb attack targeted BAP election rally killing BAP leader Siraj Raeesani in Mastung
FOTO: Agerpres

Autorităţile au anunţat că unul dintre candidaţii la alegeri se află printre morţi.

Mai devreme, un atac cu o bombă a ucis patru persoane din echipa de campanie a unui alt candidat din oraşul nordic Bannu. Există temeri că violenţele se vor prelungi înaintea alegerilor de pe 25 iulie.

Marţi, un alt miting electoral a fost ţinta unui atac cu bombă, soldat cu 22 de morţi, în oraşul Peshawar. Talibanii din Pakistan au revendicat atacul.

Separat, fostul prim-ministru, Nawaz Sharif, a fost arestat la întoarcerea din Marea Britanie. Sharif şi fiica sa, Maryam, au fost reţinuţi după ce au aterizat la Lahore, urmând să fie transportaţi în capitala Islamabad, pentru a fi apoi plasaţi într-o închisoare.

Sharif a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de corupţie. El îi acuză pe cei aflaţi la putere în Pakistan că au conspirat împotriva sa.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri