În Liban a venit curentul, după ce întreaga țară a stat în beznă. Libanezii primesc două ore de electricitate pe zi

Data actualizării: Data publicării:
Photos of illustrations of life in Beirut Capital of Lebanon, between memory and re-construction
Libanezii primesc două ore de electricitate pe zi. Foto: Profimedia

Compania de electricitate de stat din Liban a furnizat energie timp de două ore în rețeaua națională, scrie duminică CNN, care a stat de vorbă cu mai mulți rezidenți. Furnizarea de curent a fost reluată la o zi după ce întreaga țară a rămas în întuneric total din cauza închiderii principalelor două centrale electrice, rămase fără combustibili.

Ministrul Energiei din Liban, Walid Fayad, a declarat sâmbătă pentru CNN Arabic că relatările privind pana totală de curent au fost „exagerate” și că „situația nu a fost mai rea decât în alte zile”.

Compania de electricitate de stat furnizează curent timp de două ore pe zi din luna iulie, din cauza crizei severe de combustibili.

Generatoarele de rezervă, pe care țara se bazează de mult timp, au început să raționalizeze curentul la cel mult 12 ore pe zi. Mulți libanezi au renunțat la abonamentele la aceste generatoare, din cauza facturilor tot mai mri.

Liban, care traversează o criză economică majoră din 2019, are cea mai mare inflație din lume, potrivit Bloomberg.

Noul guvern condus de premierul Najib Mikati încearcă să negocieze pentru rezerve de gaz din Egipt, iar ministrul Energiei a declarat pentru CNN că negocierile au avansat „excelent”.

Pe rețelele sociale din Liban au apărut poze cu ministrul Walid Fayad pe o plajă populară din Beirut sâmbătă, când țara era în pană totală de curent, ceea ce a atras reacții puternice.

Libanul a rămas sâmbătă fără curent electric, lăsând întreaga țară în întuneric, după ce cele mai mari două centrale electrice din țară, Deir Ammar și Zahrani, s-au închis din cauza lipsei de combustibil. Criza era așteptată să dureze mai multe zile.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri