Între o întâlnire cu liderii europeni la Varșovia și golf în Virginia, Donald Trump a ales golful. Ce scuză a invocat

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump joacă golf
Foto: GettyImages

Președintele american Donald Tump a preferat să joace o partidă de golf în Virginia, în loc să participe la Varșovia, la ceremoniile dedicate împlinirii a 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial. La ceremonii participă toți liderii europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, informează The Guardian. 

Donald Trump și-a anulat în ultimul moment vizita sa în Polonia, motivând starea de urgență declarată în Florida din cauza uraganului Dorian.

În realitate, Donald Trump în loc să își petreacă ziua la Camp David cu experții, pentru a monitoriza mișcările uraganului, a plecat cu elicopterul spre clubul său de golf din Virginia.

La puțin timp după anularea vizitei președintelui SUA, cancelarul german Angela Merkel a anunțat că va participa la ceremonia de la Varșovia.

Cel de-al Doilea Război Mondial a început pe 1 septembrie 1939, după ce atacarea, de către trupele germane, a unei garnizoane a trupelor poloneze de la Westerplatte, din apropierea portului Gdansk.

Guvernul polonez a decis să mute ceremoniile din acest an de la Westerplatte la Varșovia, tocmai în anticiparea vizitei lui Trump.

Donald Trump a anulat însă vizita și în locul său a fost trimis vicepreședintele Mike Pance.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri