Legea imigrației a fost adoptată de Senatul SUA. Milioane de imigranți ar putea obține cetățenia

Data publicării:
Obama

Reforma imigraţiei a fost una dintre promisiunile electorale ale preşedintelui american Barack Obama. Discuţiile care au precedat votul asupra noii legi a imigraţiei au fost destul de încinse în Senatul de la Washington. O parte dintre politicieni au avertizat că actul legislativ va aduce şi mai multe probleme Statelor Unite, care se confruntă oricum cu un şomaj ridicat.

„Cum putem vota pentru o lege despre care biroul pentru buget spune că va reduce salariul mediu în America în următorii 12 ani? Legea vine într-un moment în care americanii suferă foarte, foarte mult. Timp de 12 ani, salariul mediu va fi redus, şomajul va creşte, PIB-ul va fi redus”, a comentat un senator republican.

Noua lege prevede, de asemenea, construirea de-a lungul frontierei americano-mexicane a sute de kilometri de noi garduri şi dublarea numărului de grăniceri.

„Nu cred că promisiunile făcute în această lege vor fi ţinute. Nu cred că vom avea vreodată 20.000 de grăniceri în plus”, a subliniat un alt republican.

Măsurile sunt menite să împiedice încercările de trecere clandestină a graniţei şi să lovească în reţelele traficanţilor mexicani de carne vie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri