Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a fost eliberat sub control judiciar

Data publicării:
navalnii

Decizia a fost luată de tribunalul din oraşul Kirov, în urma unei cereri depuse chiar de procurori. El se află acum în drum spre Moscova şi a declarat că nu ştie dacă va mai candida pentru primăria capitalei Rusiei.

Alexei Navalnîi a fost eliberat după ce şi-a petrecut noaptea într-o celulă din închisoarea din Kirov.

Le sunt recunoscător tuturor celor care ne-au ajutat, celor care au ieşit noaptea trecută în Piaţa Manezh şi în alte pieţe. Suntem conştienţi că ceea ce s-a întâmplat este un lucru unic în sistemul judiciar din Rusia”, a precizat Alexei Navalnîi, lider al opoziției ruse.

Decizia de a-l elibera pe Navalnîi sub control judiciar a fost luată în urma cererii depuse chiar de procurorii care s-au ocupat de cazul lui. Unul dintre motive l-ar reprezenta protestele izbucnite după anunţarea sentinţei, dar şi faptul că avocatul era înscris oficial în cursa pentru primăria Moscovei. Acum, el nu ştie dacă va mai candida.

Nu sunt animalul lor de companie pe care-l pot arunca afară din cursa pentru primăria Moscovei, pentru ca apoi să spună că este în regulă să candideze. Mă voi întoarce la Moscova şi voi discuta cu echipa mea despre acest lucru”, a spus acesta.

Alexei Navalnîi va fi lăsat în libertate, dar sub supraveghere, până în momentul în care se va judeca apelul în procesul său. El a fost acuzat că, în 2009, a deturnat 400.000 de euro în detrimentul unei exploatări forestiere din regiunea Kirov, unde la acea vreme era consilier al guvernatorului local. Activistul a negat toate acuzaţiile şi a susţinut tot timpul că dosarul său a fost fabricat de Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri