Galerie Foto Mumiile dintr-o expoziție din Mexic, un pericol pentru sănătatea publicului. Specialiștii au detectat forme de viață pe una dintre ele

Data publicării:
Mumiile din Guanajuato
Mumiile au fost descoperite în 1865 de niște gropari care trebuiau să mute rămășițele „persoanelor ale căror rude nu își mai permiteau să plătească” taxa pentru locurile de veci pe care acestea le ocupau. Foto: Profimedia Images

O expoziție ambulantă în care vizitatorii pot vedea cadavre mumificate accidental a stârnit îngrijorare după ce oficialii mexicani au anunțat că au detectat forme de viață pe una dintre mumii, potrivit experților citați de Miami Herald.

Mumiile din Guanajuato sunt o colecție unică de mumii din secolul al XIX-lea. Persoanele decedate s-au mumificat în mod natural după ce au fost „îngropate în cripte în sol uscat și bogat în minerale” din Guanajuato, Mexic.

Nimeni nu știe de ce trupurile s-au mumificat în loc să se descompună. Unii spun că de vină este clima locală, în timp ce alții cred că criptele joacă un rol.

Mumiile din Guanajuato sunt o colecție unică de mumii din secolul al XIX-lea. Foto: Profimedia Images
Mumiile din Guanajuato sunt o colecție unică de mumii din secolul al XIX-lea. Foto: Profimedia Images

Mumiile au fost descoperite în 1865 de niște gropari care trebuiau să mute rămășițele „persoanelor ale căror rude nu își mai permiteau să plătească” taxa pentru locurile de veci pe care acestea le ocupau, potrivit National Geographic.

Mumiile din Guanajuato, cum au ajuns ele să fie cunoscute, se află acum expuse în muzeu.

O parte dintre mumii au făcut parte dintr-o expoziție ambulantă care a putut fi vizitată în cadrul unei eveniment turistic din Mexico City în perioada 26-29 martie. În prima zi a evenimentului, peste 5.000 de persoane au văzut mumiile.

Membrii Institutului Național de Antropologie și Istorie al Mexicului s-au arătat îngrijorați în privința acestei expoziții, aceștia dezvăluind că nu au fost informați de expunerea mumiilor și nici nu au autorizat sau participat la transportul, mânuirea și prezentarea mumiilor.

Experții au văzut poze cu expoziția și au observat semnele apariției unei ciuperci pe una dintre mumii. Acest lucru i-a îngrijorat pe experți din cauza posibilelor pericole de natură biologică și a riscului deteriorării fragilelor mumii.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri