O femeie, care susține că a fost violată, a fost numită “necuviincioasă” de un judecător din India, iar “mărturia ei, greu de crezut”

Data actualizării: Data publicării:
india, protest, violenta stradala
Sursă foto: Agerpres

O femeie din India, care susține că a fost victima unui viol, a fost numită "necuviincioasă" de către judecător, după ce aceasta a povestit cum s-a petrecut agresiunea, scrie BBC.

Judecătorul Krishna S Dixit a întrebat-o pe femeie de ce s-a dus ”la birou la 11 noaptea” și de ce nu a ”obiectat să consume băuturi alcoolice cu bărbatul pe care îl acuză de viol” și de ce i-a permis ”să stea cu ea până dimineață”. 

Ba mai mult, agresoul femeii a fost eliberat deoarece judecătorul a considerat mărturia femeii "greu de crezut". ”Explicația ei potrivit căreia după agresiune era prea obosită și a adormit - este necuviincioasă pentru o femeie indiană”, judecătorul adăugând că acesta nu este modul în care femeile din țara noastră reacționează când sunt violate”.

Remarcile sale au declanșat un val de proteste în rândul cetățenilor care au întrebat dacă există un „manual” sau un „ghid” al victimelor violului. 

"Există un protocol care trebuie urmat de victimele violului după agresiune? Pentru femeile indiene există alte standarde privind această agresiune?", a transmis o femeie avocat, care a trimis o scrisoare deschisă șefului Curții Supreme a Indiei, condamnând comportamentul lipsit de empatie al judecătorului.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri