O femeie din Alabama care are două utere poartă câte o sarcină în fiecare dintre ele. Ea ar trebui să nască de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
femeie-alabama-utere-profimedia
O femeie din Alabama care are două utere poartă câte o sarcină în fiecare dintre ele FOTO: Profimedia Images

O femeie din Alabama care are două utere poartă câte o sarcină în fiecare dintre ele și așteaptă să nască două fetițe. Cazul este descris de medici ca fiind „uimitor” şi rar, scrie The Guardian.

Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, mai are trei copii. Ea s-a născut cu o anomalie uterină rară numită uter dublu. Cu toate acestea, ea nu a aflat asta  până în primăvară, când a descoperit că este însărcinată  în fiecare uter.

Hatcher a spus că soţul ei aproape că nu a crezut-o.

„El a spus: „Nu e adevărat”. I-am spus: „Ba da, nu mint”, a povestit Hatcher pentru NBC News.

Anomalia uterului dublu afectează aproximativ 0,3% dintre femei.

„Faptul că ambele ovare au ovulat în acelaşi timp, sau cam în acelaşi timp, este destul de uimitor”, a declarat dr. Hayley Miller, membru al depatamentului de medicină materno-fetală de la Stanford şi membru al Colegiului American al Obstetricienilor şi Ginecologilor.

În timp ce Hatcher se pregăteşte pentru doi copii, medicii se pregătesc să aibă personal suplimentar disponibil pentru travaliul său. Femeile cu două utere şi două cervixuri pot pune probleme speciale medicilor.

„Am îngrijit mulţi pacienţi cu două utere şi două coluri uterine şi, de multe ori, este dificil să inducem travaliul”, a spus Miller.

În plus, bebelușii se pot naște chiar la câteva ore sau zile distanță, deoarece uterul ar putea intra în contracții în mod independent. 

Medicii lui Hatcher au afirmat pentru NBC că o operație cezariană poate fi riscantă, deoarece poate duce la pierderi de sânge, fiind necesare două incizii (una pe fiecare uter).

Hatcher ar trebui să nască de Crăciun, potrivit postului local de știri WVTM .

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri