Oamenii care participă la proteste trebuie să-și ia măsuri de precauţie împotriva COVID-19. Avertismentul OMS

Data actualizării: Data publicării:
Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, sustinand o conferinta de presa
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Profimedia Images

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recomandat oamenilor care participă la proteste să-și ia măsuri de precauţie pentru a evita un nou val de contaminări cu coronavirus, scrie Agerpres, citând dpa.

Deși pandemia bate în retragere în Europa, situaţia globală se agravează, a avertizat Ghebreyesus, acesta precizând că aproximativ 100.000 de cazuri noi au fost înregistrate în 9 din ultimele 10 zile, marea majoritate în Asia de sud şi pe continental american.

"OMS susţine pe deplin egalitatea şi mişcarea globală împotriva rasismului", a ţinut să precizeze liderul etiopian al OMS în conferinţa de presă online, în referire la protestele declanşate de moartea afro-americanului George Floyd în timpul arestării sale.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a recomandat însă ca, "în măsura posibilului", oamenii să păstreze cel puţin 1 metru distanţă de alte persoane, să se spele pe mâini, să-şi acopere faţa când tuşesc şi să poarte mască atunci când iau parte la proteste.

Citește și: Protestele masive din SUA se transformă în focare de coronavirus. Autoritățile sanitare vor testarea protestatarilor pentru COVID-19

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri