Pilotul unui avion care efectua o cursă cu 271 de pasageri la bord a murit în baia aeronavei

Data actualizării: Data publicării:
avion
Coreea de Nord și-a redeschis granițele după o perioadă lungă de restricții, din cauza pandemiei de Covid-19. FOTO: Profimedia Images

Pilotul unui avion care efectua o cursă între Miami și Santiago de Chile, cu 271 de pasageri, a murit la bordul aeronavei, informează Yahoo News.

Căpitanul Ivan Andaur, pilot cu peste 25 de ani de experiență, a început să se simtă rău la trei ore după decolarea cursei LATAM Airways din Miami și s-a prăbușit în baia aeronavei. El a primit ulterior îngrijiri medicale de urgență de la echipaj.

Zborul a fost deviat către aeroportul Tocumen din Panama City, însă echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului l-a pronunțat pe Andaur mort imediat după aterizare. 

Zborul LA505, operat cu o aeronavă Boeing 787 Dreamliner, decolase din Miami la ora locală 22.11, luni, pe 14 august. La bord se mai afla un căpitan de rezervă, dar și un copilot.

"LATAM Airlines anunță că zborul LA505, pe ruta Miami-Santiago, a fost nevoit să aterizeze la Tocumen din cauza unei urgențe medicale în cadrul echipajului. La aterizare, serviciile de urgență au intervenit, însă pilotul aeronavei a decedat", a anunțat compania aviatică.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri