Sari la conținut

Președintele Turciei anunță că nu va respecta o decizie a Curții Constituționale

Cei doi jurnalişti au fost încarceraţi în luna noiembrie, pentru că au publicat un articol şi o înregistrare video în care acuzau guvernul turc că a încercat să vândă armament teroriştilor Stat Islamic. Au fost acuzaţi de spionaj, tentativă de lovitură de stat şi divulgare de secrete de stat. Jurnaliştii au fost eliberaţi vineri, după ce Curtea Constituţională a decis că drepturile lor au fost încălcate.

Curtea Constituţională poate a dat această decizie, dar voi trece sub tăcere decizia pe care a dat-o Curtea. Asta este tot. Cu toate acestea, nu sunt obligat să o şi accept, vreau să fie foarte clar asta. Nu mă supun şi nu respect decizia. Cred că presa nu trebuie să aibă libertate nelimitată. Presa nu are libertate nelimitată în nicio ţară din lume.

În astfel de articole, vezi tot felul de atacuri la adresa premierului şi preşedintelui acestei ţări. Jurnalistul, fie de la TV, fie de la presa scrisă, să atace preşedintele şi premierul după bunul plac: el să calomnieze după bunul plac şi noi să nu spunem nimic. Este exclus!”, a declarat președintele turc.