Galerie Foto Prințul Nikolai al Danemarcei spune că este „șocat și trist” pentru că bunica lui, regina, l-a lăsat fără titluri

Data actualizării: Data publicării:
colaj-nikolai
Prințul Nikolai al Danemarcei FOTO: Profimedia Images/ Getty IMages

Prințul Nikolai al Danemarcei a spus că este „șocat și confuz” după ce bunica lui, regina Margrethe a II-a i-a retras, lui și fraților săi, titlurile regale. Regina a spus că, astfel, nepoții ei ar putea duce o viață mai normală.

Într-o declarație făcută miercuri, 28 septembrie, regina a anunțat că le retrage copiilor celui de-al doilea fiu al ei, Prințul Joachim, titlurile și astfel îi degrevează de „datoriile pe care le implică o afiliere formală la Casa Regală a Danemarcei ca instituție”.

Prințul Nikolai al Danemarcei FOTO: Profimedia Images
Prințul Nikolai al Danemarcei FOTO: Profimedia Images

Nikolai și cei trei frați ai săi, prinții Felix, 20 de ani, Henrik, 13 ani, și prințesa Athena, 10 ani, nu își vor mai putea folosi titlurile regale și vor fi conți și contesa de Monzepat.

Nikolai, în vârstă de 23 de ani, a declarat pentru ziarul danez Ekstra Bladet că frații lui sunt „foarte triști” din cauza schimbării. „Suntem, așa cum au afirmat și părinții mei, șocați de această decizie și de cât de repede s-a trecut la fapte”, a spus Nikolai. „Sunt foarte confuz și nu înțeleg de ce trebuie să fie așa.”

Nikolai a adăugat că a fost informat despre decizie cu numai o săptămână în urmă, dar este mai supărat acum că aceasta a fost anunțată public.

Așa cum am spus, am fost șocați. Dar este clar că ne lovește și mai tare acum, după ce a fost făcută publică”, a spus el.

În declarația ei, Regina Margrethe a spus că toți cei patru frați își vor menține locurile în ordinea succesiunii.

„Prin această decizie, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze un cadru în care cei patru nepoţi vor putea să îşi construiască propriile vieţi într-o manieră mai liberă, fără să fie limitaţi de consideraţiunile şi de obligaţiile speciale pe care le implică o afiliere formală la Casa Regală”, se spune în comunicat.

Comentariile lui Nikolai vin după ce tatăl său, Joachim, a spus pentru presă că fiii și fiica lui nu au înțeles decizia bunicii lor.

„Nu este niciodată distractiv să-ți vezi copiii desconsiderați”, a spus Joachim.

Alexandra, contesa de Frederiksborg, care este mama lui Nikolai și Felix, și fosta soție a Prințului Joachim, și-a exprimat și ea uimirea.

Într-o declarație pentru CNN, secretarul de presă al Alexandrei, Helle von Wildenrath Løvgreen, a spus că aceasta „nu poate să creadă că ceea ce se întâmplă este adevărat”.

„Nu există niciun motiv întemeiat. Și-ar pierde titlurile oricum în ziua în care se vor căsători”, a spus Løvgreen. „Fiii ei sunt bărbați tineri, așa că poate s-ar putea căsători în viitorul apropiat așa că de ce să nu aștepți până în acea zi”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri