Proteste Anonymous în toată lumea. Oamenii au demonstrat împotriva corupției guvernanților

Data publicării:
anonim

Marşul a degenerat în violenţe la Londra unde sute de britanici au ieşit pe străzi ca să participe la mitingul Anonymous. Cu feţele acoperite de celebrele măşti oamenii au mărşăluit din Piaţa Trafalgar şi s-au luat la bătaie cu poliţiştii în faţa Parlamentului britanic.

Proteste au avut loc şi peste Ocean. Sute de oameni s-au alăturat chemării Anonymous şi au manifestat în faţa Casei Albe. Au reclamat corupţia, dar şi sistemul de supraveghere electronică al Statelor Unite.

Protestatarii s-au adunat şi la Rio de Janeiro, Brazilia, unde autorităţile au sporit măsurile de securitate de teama unor confruntări violente cu manifestanţii.

„Protestăm pur şi simplu faţă de tot ceea ce nu funcţionează: sistemul educaţional nu funcţionează, poliţia - care parcă e armată - nu merge deloc. Vrem mai multă educaţie, mai multe spitale. Asta e: vrem îmbunătăţiri”, a spus un protestatar.

Membrii grupării Anonymous şi-au intitulat protestul „Marşul celor un milion de măşti", în amintirea lui Guy Fawkes - insurgentul care în 1605 a încercat să arunce în aer clădirea Parlamentului din Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri