Reforma imigraţiei în SUA: Se intră mai uşor pe teritoriul american, dar nu şi din Mexic

Data publicării:
marele zid mexico american

Senatul american a aprobat cu o majoritate covârşitoare prima reformă a imigraţiei din ultimii 25 de ani. Dacă va fi aprobată şi în Camera Reprezentanţilor în forma votată de senatori, legea va duce la obţinerea mai uşoară a actelor de şedere şi de muncă pentru milioane de imigranţi ilegali. Pe de altă parte, acelaşi proiect prevede măsuri de securitate mai dure la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Reforma imigraţiei a fost una dintre promisiunile electorale ale preşedintelui american Barack Obama.

Discuţiile care au precedat votul asupra noii legi a imigraţiei au fost destul de încinse în Senatul de la Washington: o parte dintre politicieni au avertizat că actul legislativ va aduce şi mai multe probleme Statelor Unite, care se confruntă oricum cu un şomaj ridicat.

Cum putem vota pentru o lege despre care biroul pentru buget spune că va reduce salariul mediu în America în următorii 12 ani? Legea vine într-un moment când americanii suferă foarte, foarte mult. Timp de 12 ani, salariul mediu va fi redus, şomajul va creşte, PIB-ul va fi redus”, a afirmat senatorul republican Jeff Sessions.

Spuneţi-mi de ce este mai bine pentru America să continue amnistia, să plătească oamenii la negru, fără nici o reglementare? Cum îl ajută acest lucru pe un american să concureze cu o persoană care este plătită la negru? Legea pune capăt acestui lucru”, a contracarat senatorul democrat Lindsey Graham.

Noua lege prevede şi construirea de-a lungul frontierei americano - mexicane a sute de kilometri de noi garduri şi dublarea numărului de grăniceri la 20.000. Senatorul republican John Cornyn şi-a exprimat îndoiala că un asemenea număr va putea fi atins: „Nu cred că promisiunile făcute în această lege vor fi ţinute. Nu cred că vom avea vreodată 20.000 de grăniceri în plus.”

Măsurile sunt menite să împiedice încercările de trecere clandestină a graniţei şi să lovească în reţelele traficanţilor mexicani de carne vie.

Business Club



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri