Republica Moldova. Verificări cu detectorul de metale la bacalaureat

Data publicării:
Bacalaureat-Mediafax Foto-Nicu Mircea-16

De anul viitor, candidații la Bacalaureat în Republica Moldova ar putea fi verificați cu detectorul de metale, a spus viceministrul educației, Igor Grosu.

 

De asemenea, va fi mărit numărul membrilor comisiilor din centrele de Bacalaureat, iar reprezentanţii ministerului vor putea retrage diploma de bacalaureat dacă vor constata că elevul a fraudat examenele, relatează Unimedia.

„Candidații la BAC vor fi verificați cu detectorul de metale înainte, în timpul și după examen. Aceștia vor fi verificați dacă observatorul va suspecta elevul. Când va apărea suspiciunea, candidatul va trebui să arate ce are prin buzunare. Cea mai mare problemă sunt telefoanele mobile”, a precizat Grosu.

Totodată, viceministrul a subliniat faptul că dacă vor fi depistate materiale interzise, candidatul va fi rugat să părăsească sala și se vor anula toate notele la celelalte probe de bacalaureat. „În cazul fraudării de către candidat a unei probe de examen vor fi anulate notele de la toate probele de examen susţinute şi candidatul respectiv va putea relua susţinerea integrală a examenului de bacalaureat doar în sesiunea din următorul an de studiu”, a spus sursa. 

Grosu a precizat că: „Dacă după susţinerea examenului de bacalaureat se constată că un anume candidat a fraudat examenul, atunci Ministerul Educației poate întreprinde măsuri și după eliberarea diplomelor de bacalaureat, inclusiv anularea diplomei respectivului candidat prin instanţa de judecată”.

Anul acesta, Ministerul Educației din R. Moldova a decis să instaleze camere de supraveghere în timpul examenelor de bacalaureat, ceea ce a provocat nemulțumiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri