Sora lui Kim Jong Un avertizează SUA să evite un „gest prostesc”

Data publicării:
Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un
Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un. FOTO: Profimedia Images

Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a atenţionat luni SUA să evite ceea ce a numit drept un „gest prostesc”, care ar putea crea instabilitate, relatează agenţia de presă de stat KCNA.

Kim Yo Jong, a doua cea mai puternică persoană a regimului nord-coreean, a făcut aceste remarci după ce duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a declarat pentru canalul CBS că administraţia Joe Biden rămâne preocupată că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) va efectua un nou test cu o rachetă balistică intercontinentală.

Joi, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu combustibil solid, potrivit presei de stat, la câteva zile după ce Phenianul ameninţa că va doborî avioanele de spionaj americane care îi încalcă spaţiul aerian.

Programele Coreei de Nord balistic şi nuclear sunt interzise de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, care prevăd sancţiuni împotriva Phenianului. Ulterior eforturile diplomatice pentru reducerea tensiunilor sau pentru a convinge Coreea de Nord să renunţe la arsenalul său nuclear au bătut pasul pe loc.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri