Cu cât s-a vândut „vizuina” lui El Chapo, casa cu tuneluri subterane în care s-a ascuns după prima evadare

Data actualizării: Data publicării:
joaquin-guzman-el-chapo

Trei case pe care guvernul mexican le-a confiscat de la Joaquin "El Chapo" Guzman, între care și cea folosită pe post de ascunzătoare de către traficant, au fost vândute de licitație. Însă casele nu au produs la fel de mulți bani ca și cartelul pe care l-a condus El Chapo.

Conform unor surse mexicane citate de tmz.com, Mexicul a încasat aproape 228.000 de dolari vânzând 3 din cele 6 case pe care le-a confiscat de la El Chapo, dar nu a reușit să vândă cea mai scumpă reședință.

Cele trei case din Culiacán, Sinaloa, au fost evaluate anterior la aproximativ 1.000.000 de dolari.

Una dintre casele vândute este într-un fel faimoasă, deoarece a fost folosită drept ascunzătoare de El Chapo, după prima sa evadare din închisoare, în 2001. Aceasta casă are chiar și tuneluri subterane. Cu toate acestea, a fost vândută pentru o sumă ridicolă: 107.530 de dolari.

El Chapo se afla în această casă în 2014, când militarii mexicani au luat-o cu asalt pentru a-l aresta, însă traficantul a reușit să fugă prin unul din tunele care pornea de sub cada din baie. Astfel, el și-a mai câștigat doi ani de libertate, fiind arestat în 2016.

Celelalte două case au fost vândute la licitație cu 64.589 dolari, respectiv 55.725 de dolari.

Cea mai scumpă casă confiscată de la El Chapo, care nu și-a găsit cumpărător, a fost evaluată la 587.000 de dolari. Este vorba de o reședință luxoasă, cu trei etaje, pe care El Chapo a cumpărat-o pentru mama fiului său, Ovidio Guzmán López.

Acesta a fost reținut recent în urma unei operațiuni a trupelor speciale, dar eliberat în urma presiunilor făcute de traficanți. Ulterior, polițistul care a l-a reținut a fost executat cu 150 de focuri de armă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri