Tânăra violată în India. Prietenul ei dă primul interviu de la producerea dramei

Data publicării:
05012013 20india-42212

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a povestit pentru Zee News cum s-a urcat cu tânăra în autobuz, apoi au fost atacați, iar el a fost bătut cu sălbăticie de bărbații respectivi. El a criticat poliția pentru răspunsul lent la acest atac, relatează BBC.

Femeia a murit din cauza rănilor weekend-ul trecut, iar cinci bărbați vor fi judecați pentru viol și omucidere. Ei riscă pedeapsa capitală. Un al șaselea suspect va fi judecat de tribunalul pentru minori.

Prietenul studentei a mai spus că autobuzul avea geamurile acoperite și crede că respectivii bărbați le-au întins o capcană. „Am încercat să le ținem piept, chiar și ea s-a luptat. A încercat să sune la poliție, dar i-au smuls telefonul”.

El a confirmat că bărbații i-au aruncat apoi din autobuz și au încercat să îi calce.

Tânărul a criticat autoritățile, spunând că poliția a ajuns cu greu la fața locului și că au fost duși la un spital aflat departe, chiar dacă rănile tinerei erau, în mod vizibil, foarte grave.

„Ne-au aruncat din autobuz sub un pod şi au încercat să ne calce cu vehiculul. Nu mai aveam haine pe noi. Am aşteptat acolo, în speranţa că opreşte cineva, să ne ajute.Abia după o jumătate de oră a oprit un şofer și a sunat la poliție. Ofiţerii care au venit la locul incidentului au început să se certe şi să arunce responsabilitatea pentru anchetarea cazului de la unul la altul”, a povestit prietenul victimei. „Am aşteptat să vină o ambulanţă pentru a fi transportaţi la spital. Eram îngrijorat pentru prietena mea, care pierdea mult sânge. Până la urmă am urcat-o în maşina poliţiei”, a rememorat tânărul calvarul prin care a trecut.

Poliţiştii nu au dus-o pe victimă la cel mai apropiat spital, ci la unul aflat la mare distanţă de locul incidentului. Ceea ce, susţine prietenul victimei, i-a agravat starea femeii.

Incidentul a provocat indignare în India și un val de proteste, cetățenii cerând o protecție mai mare pentru femei.

A început procesul presupușilor violatori

În capitala Indiei a început procesul celor cinci bărbaţi acuzaţi că au violat şi bătut studenta de 23 de ani în decembrie anul trecut. Victima a murit la aproape două săptămâni de la atac, iar cazul a provocat un val de indignare în întreaga ţară. Ca o tristă coincidenţă, chiar în ziua procesului, o altă tînără din India a fost silită să sară din tren, ca să scape de un grup de violatori.

Presa indiană anunţă că cei şase bărbaţi ar putea fi judecaţi printr-o procedură de urgenţă, în urma unei măsuri legislative adoptate recent şi că dosarul acuzării are o mie de pagini. Unul dintre ei, care nu are 18 ani, va fi judecat la un tribunal pentru minori. Dacă sunt găsiți vinovați, atacatorii ar putea fi condamnați la pedeapsa cu moartea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri