Sari la conținut

Turcia. Atentat PKK cu tractor-capcană: doi morți și 24 de răniți

Un tractor cu explozibili a intrat în sediul unei secții de jandarmerie, în apropierea orașului Dogubayazit, a anunțat Anadolu. Acesta este primul atentat de acest tip semnalat de la reluarea violențelor între Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele turce.

Într-un alt atac comis duminică și atribuit PKK, un soldat turc a fost ucis și patru au fost răniți după ce o mină a explodat la trecerea unui convoi militar pe un drum din provincia Mardin, din sud-estul țării.

De la declanșarea la 22 iulie a atacurilor cotidiene de către PKK, cel puțin 17 membri ai forțelor de ordine turce au fost uciși și zeci răniți. Armata turcă efectuează la rândul său raiduri masive împotriva pozițiilor forțelor de gherilă în munții din nordul Irakului. Cel puțin 260 de combatanți kurzi au fost uciși și aproape 400 răniți în aceste raiduri, a anunțat o sursă oficială turcă.

Președintele provinciei kurde din Irak le-a cerut rebelilor PKK din munți să plece, pentru a proteja populația civilă de raidurile aviației turce.