Turiștii sunt șocați de noile prețuri din Italia. Cât au ajuns să coste o cafea și o sticlă de apă

Data actualizării: Data publicării:
terasa cu mobilier rosu pe malul unui lac
Turiștii sunt șocați de noile prețuri din Italia FOTO: Getty Images

Un turist aflat în drumeție pe malul lacului Como, din nordul Italiei, a fost șocat de prețul pe care l-a plătit pentru o sticlă de apă de jumătate de litru la o terasă din centrul orașului cu același nume. El a postat nota de plată pe o rețea socială, iar imaginea s-a viralizat.

Turistul, un bărbat din orașul Milano, a plecat cu bicicleta într-o excursie pe malul lacului și a făcut o pauză pe o terasă din centrul orașului Como. Când a primit nota de plată a avut parte de o surpriză neplăcută: a plătit 29 de euro pentru o cafea, 2 sticle de apă și un pahar de suc. Turistul a fost mirat în mod special de prețul apei - 8 euro/ o sticlă de 500 ml, potrivit affaritaliani.it.

bon
Turistul a plătit 29 de euro pentru o cafea, 2 sticle de apă și un pahar de suc FOTO: affaritaliani.it

„5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, un suc de fructe 8 euro. Nota finală, aproape 30 euro. Nu mi-a venit să cred", a scris el.

Prețurile erau afișate în meniu, dar biciclistul a mărturisit că nu s-a uitat cu atenție, dar nici nu a plătit nicăieri un astfel de preț.

Foarte multe persoane au comentat întâmplarea, între care și consilierul regional „Forza Italia” Sergio Gaddi. „Cea mai enervantă justificare este aceea că prețurile sunt afișate. Dar nu există nicio justificare pentru prețul de 8 euro pentru o sticlă de apă de jumătate de litru. În felul acesta se discreditează întregul orașul, din cauza unor comerciați care profită”, a spus el pentru o publicație locală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri