Uciși în direct. Un fost politician indian și fratele său, împușcați de indivizi deghizați în jurnaliști

Data actualizării: Data publicării:
2 indieni cu turban arestati, dau declaratii presei, microfoane
Momentul în care cei doi frați au fost uciși în direct. Sursă foto: captură Twitter

Un fost politician indian, condamnat pentru răpire, a fost împușcat împreună cu fratele său în timp ce dădeau declarații presei. 

Imaginile îi arată pe Atiq Ahmed și fratele său, încătușați și păziți de poliție, dând declarații presei, înainte de a fi duși la un centru medical pentru control, în orașul Prayagraj din nordul Indiei scrie BBC. În acel moment, cineva a scos un pistol și a tras de aproape, ucigându-i pe cei doi.

Imaginile au fost distribuite masiv pe canalele tv și rețelele sociale.

După împușcături, trei indivizi care pretindeau că sunt jurnaliști s-au predat și au fost reținuți de poliție. Ei veniseră pe motociclete. De asemenea, în incident au mai fost răniți un jurnalist și un polițist. 

Cu câteva zile înainte, fiul lui Ahmed fusese ucis de poliție într-un schimb de focuri. Fostul politician a fost întrebat dacă a mers la înmormântarea fiului său.

Ultimele cuvinte ale lui Atiq Ahmed au fost: „Nu am fost duși, așa că nu am ajuns”.

Ahmed, fost parlamentar, și fratele său se aflau în arestul poliției și au fost duși în Prayagraj, unde Ahmed era acuzat de crimă și acte de violență.

Cei doi fuseseră arestați în legătură cu uciderea, în luna februarie, a lui Umesh Pal, un martor-cheie într-un caz de omor din 2005 - un parlamentar al Partidului regional Bahujan Samaj, Raju Pal.

Ahmed a fost închis în 2019, condamnat pentru răpire.

Fiul său adolescent, Asad, și un bărbat au fost uciși de poliție în această săptămână, într-un schimb de focuri: cei doi erau căutați în legătură cu o crimă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri