Un bărbat care a fost în comă după un accident nu și-a amintit că a avut un copil de 8 ani care a murit când el a fost rănit

Data publicării:
locul unui accident rutier
Un bărbat grav rănit într-un accident rutier s-a trezit din comă cu amnezie FOTO: Profimedia Images

Un bărbat grav rănit într-un accident rutier s-a trezit din comă cu amnezie și nu și-a amintit că avea un fiu de opt ani care a murit în același accident.

Mohamed Mao, de 49 de ani, îl ținea de mână pe Mustafa Ahmed în timp ce traversau o stradă din sud-estul Londrei, când au fost loviți de un motociclist. Băiețelul a fost proiectat la câțiva metri și a murit la locul impactului, în timp ce Mohamed a fost lovit puternic la cap și a avut un șold zdrobit. A fost dus la spital împreună cu celălalt fiu al său, Ahmed Ahmed, de 11 ani, rănit și el în accident.

Accidentul s-a petrecut în seara de 19 februarie, în jurul orei 19.30. Mohamed a fost în comă indusă timp de câteva săptămâni și a suferit mai multe operații, după care a urmat o perioadă lungă de recuperare, pentru a-și recăpăta vorbirea și memoria.

Șofer de autobuz, originar din Somalia, Mohamed nu a mai putut lucra după accident și merge în cârje.

„Nu îmi amintesc nimic, nu știu ce s-a întâmplat în acea noapte”, a declarat el pentru Daily Mirror.

Bărbatul a fost în comă 2 luni, apoi au urmat câteva săptămâni de terapie înainte ca medicii să-l considere suficient de stabil pentru a-i spune ce s-a întâmplat. „Când m-am trezit, nu mi-am amintit nimic, nu mi-am recunoscut soția, nu am recunoscut pe nimeni. Nu știam motivul pentru care mă aflat acolo”, spune el

Reamintindu-și când i s-a spus, în sfârșit, despre moartea fiului său, Mohamed a povestit: „S-a întâmplat după câteva săptămâni de terapie, când medicii lucrau cu mine ca să vorbesc din nou și să îmi recapăt memoria... Încă eram confuz. Când au văzut că vorbesc mai bine, m-au chemat într-o cameră împreună cu soția și doctorii mi-au spus ce s-a întâmplat”.

Bărbatul a spus că a suferit un șoc major când a aflat că fiul despre care nici măcar nu și-a amintit până în acel moment a murit. S-a simțit vinovat, dar rugăciunile l-au ajutat să depășească momentul critic. „A fost destinul nostru”, a spus el.

Între timp, bărbatul a recuperat cea mai mare parte din amintiri, însă  nu-și amintește nimic din ziua accidentului. De asemenea, ultimele amintiri cu fiul decedat sunt evenimente petrecute cu câteva zile înainte de tragedie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri