Un cățel dispărut în urmă cu 7 ani ani a supraviețuit, în tot acest timp, în sălbăticie. Microcipul i-a dezvăluit povestea tristă

Data actualizării: Data publicării:
caine negru cu fire albe in lesa
Un cățel dispărut în urmă cu 7 ani ani a supraviețuit, în tot acest timp, în sălbăticie FOTO: Lost Dog Recovery UK South/Facebook

Un câine de 12 ani găsit la marginea unui sat din Anglia s-a dovedit a fi dat dispărut în urmă cu 7 ani. În tot acest timp a supraviețuit în sălbăticie și a mai primit de mâncare când și când de la oamenii din sat. Acum, el a fost, în sfârșit, salvat.

Lost Dog Recovery, o asociație pentru protecția animalelor, a spus într-o postare pe Facebook că o persoană a povestit că în luna noiembrie a văzut un câine mic și negru, care alerga pe șosea lângă Crawley Down, un sat din West Sussex, Anglia. Persoana respectivă a aflat de la localnicii din zonă că acel câine, un terrier Patterdale, își mai făcea apariția din când în când, iar oamenii îi dădeau de mâncare, potrivit CNN.

Dându-și seama că animalul putea fi pierdut și, cu siguranță, era într-o situație dificilă, persoana în cauză a luat legătura cu Lost Dog Recovery.

Voluntarii au montat o cameră de supraveghere și i-au urmărit mișcările câteva zile. Era evident că acel cățel rătăcea și era în permanentă căutare de mâncare.

Salvatorii au stabilit o rutină de hrănire pentru câine pe parcursul unei săptămâni, iar el s-a obișnuit să vină într-un loc să se hrănească. Imaginile surprinse de cameră au arătat că animalul avea fire de păr albe la bot și sprâncene, asta însemnând că era un câine în vârstă, care, probabil, nu ar mai fi supraviețuit o iarnă în sălbăticie.

Pe 9 decembrie, voluntarii i-au lăsat câinelui într-o cușcă capcană o masă foarte tentantă: un pui fript cald, acoperit cu paté. Atras de miros, cățelul a apăsat pe pedala care a închis ușa cuștii.

„A fost șocată și speriată, dar foarte blândă”, au spus salvatorii pe Facebook despre câțel, care s-a dovedit a fi o femelă.

Dusă la adăpost, cățelușa a primit îngrijiri medicale. Avea și microcip, iar asta i-a ajutat pe salvatori să-i descopere povestea. Astfel, au a aflat că se numea Rose și că dispăruse în martie 2017, la 24 de ore după ce a fost adoptată.

Voluntarii au găsit într-un final familia care o adoptase, care între timp se mutase în altă zonă a țării. A fost extrem de fericită că Rose a fost găsită și că este în siguranță, însă, din păcate, nu mai poate avea grijă de ea în acest moment.

Între timp Rose a ajuns la Last Chance Animal Rescue din Edenbridge, unde este îngrijită bine, iar ea se simte confortabil. Mai mulți oameni impresionați de povestea ei vor să o adopte.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri