Un indian a participat la 238 de alegeri, dar n-a câștigat niciodată. Nici nu-și mai dorește victoria, dar va candida în continuare

Data actualizării: Data publicării:
barbat din india
K. Padmarajan a participat la 238 de alegeri politice și a pierdut de fiecare dată FOTO: captură YouTube/ Times of India

K. Padmarajan, un indian supranumit „Regele alegerilor” și „Cel mai mare perdant electoral din lume”, a participat la 238 de alegeri politice și a pierdut de fiecare dată.

Povestea lui K. Padmarajan este una despre perseverență. Meșterul în vârstă de 65 de ani, din statul indian Tamil Nadu, a participat la sute de alegeri în ultimele trei decenii și a cheltuit mii de dolari pe taxe de înregistrare. Cel mai aproape de a câștiga a fost în 2011, când a candidat pentru adunarea generală din orașul Mettur și a obținut 6.273 de voturi. Era, însă, mult în urma câștigătorului, care a obținut peste 75.000 de voturi, dar a prins curaj și a început să trăiască cu speranța că va câștiga într-o zi.

Recent, el a declarat pentru presa indiană că victoria este obiectivul secundar. „Toți candidații caută victoria în alegeri, eu nu”, a spus el, potrivit India Today.

După 238 de eșecuri, K. Padmarajan urmărește acum doar să-și mărească numărul de învingeri. Anul acesta, el se va înscrie pentru a 239-a cursă electorală, de data aceasta pentru un loc parlamentar în districtul Dharmapuri din Tamil Nadu. Cel mai probabil nu va câștiga, dar spune că nu-l deranjează.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Povestea lui Padmarajan a început în 1998, când a candidat pentru o funcție oficială în orașul său natal, Mettur. Știa că nu are practic nicio șansă, dar a vrut să arate că om modest are dreptul și poate să candideze pentru funcții oficiale înalte.

În ultimele trei decenii, „Regele Alegerilor” a pierdut curse în fața unor figuri notabile precum prim-ministrul indian Narendra Modi sau predecesorii acestuia Atal Bihari Vajpayee și Manmohan Singh. Dar spune că este mândru de aceste eșecuri și își propune să fie un model pentru generațiile tinere.

El se consideră un exemplu de perseverență și chiar a început să țină discursuri în școli în care le spune elevilor cum pot să gestioneze înfrângerile.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri