Un matematician român vrea să găzduiască două familii de refugiați

Data publicării:
matemat

Răzvan Vasile este gata să cazeze două familii în casa lui din Bucureşti. Vrea să ajute câţiva refugiaţi măcar pentru câteva luni, până când se vor putea integra cât de cât social şi profesional în România.

Vreau să mă implic la nivel uman, pentru că refugiaţii care sunt acum pe teritoriul Uniunii Europene au de ales între moarte şi moarte, nu există o alegere reală când astea sunt singurele tale opţiuni. Când te confrunţi cu paliere diferite ale tragismului, atunci stai şi te întrebi tu, ca fiinţă umană: de ce să nu te implici?”, spune Răzvan Vasile.

Cu ajutorul comunităţii siriene din România, Răzvan ar vrea să înfiinţeze un ONG prin care să îi ajute pe refugiaţi când vin în România.

Românii nu ar mai trebui să gândească cu frică, să nu mai fie frică de diversitate, de a interacţiona cu cineva care are un alt background cultural decât tine şi o altă religie decât tine. Oamenii aceia nu sunt diferiţi de tine”, adaugă tânărul.

Unii dintre vecinii săi au cu totul altă opinie. „Să nu vină, să stea acolo la ei, ce să caute la noi?”, spune o femeie.

Eu nu prea sunt de acord să vină”, recunoaște o vecină.

Deocamdată, autorităţile din România spun că ţara noastră ar putea găzdui oficial maximum 1.785 de imigranţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri