Un pensionar a găsit bijuterii de aur și 100.000 de euro într-un sac de gunoi. Poliția i-a spus că poate păstra comoara

Data actualizării: Data publicării:
bijuterii
Un pensionar a găsit bijuterii de aur și 100.000 de euro într-un sac de gunoi. FOTO: Poliția Hesse - https://www.fr.de/

Un pensionar din Germania a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau. Deoarece polițiștii nu au putut afla în șase luni cine este proprietarul, bătrânul poate păstra banii și bijuteriile, conform legii, scrie Frankfurter Rungschau.

Pensionarul a găsit bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau în noiembrie anul trecut. Timp de șase luni, poliția l-a căutat pe proprietar, dar fără rezultat. Acum, i-au comunicat celui care a găsit comoara că o poate păstra. Din dorința de a-i proteja identitatea, poliția nu a dat informații despre reședința norocosului.

Pensionarul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu. 90 de bijuterii de aur – inele, coliere - și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar. Cel mai probabil, comoara se afla acolo de mult timp, potrivit sursei citate.

Bărbatul a anunțat imediat polițiștii, care l-au căutat pe proprietar în toată țara. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre o infracțiune, dar această pistă nu a fost confirmată.

Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă în șase luni de la raportarea către poliție proprietarul nu este găsit.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri