Un turist de 21 de ani a fost ucis în Grecia de elicea unui elicopter

Data actualizării: Data publicării:
Man died when helicopter propeller hit him after landing, Spata, Greece - 26 Jul 2022
Un turist de 21 de ani a fost ucis în Grecia de elicea unui elicopter FOTO: Profimedia Images

Un turist britanic a murit pe un aeroport din Grecia, de lângă Atena, după ce a fost lovit de elicea unui elicopter din care tocmai coborâse.

Tânărul de 21 de ani a murit luni în accidentul teribil, după ce a coborât din elicopterul Bell-407 pe un aeroport privat din Spata, lângă Atena, împreună cu alți trei turiști, între care și sora lui, potrivit autorităților din Grecia, citate de The Independent.

Citește și: Un turist a zăcut mort ore în șir pe șezlong, pe o plajă din Creta

Se pare că tânărul a mers în spatele elicopterului, în timp ce motoarele acestuia încă erau pornite și a fost lovit de elicea de la coadă.

Man died when helicopter propeller hit him after landing, Spata, Greece - 26 Jul 2022
Turistul a fost lovit de elicea de la coadă FOTO: Profimedia Images

Primul mesaj transmis de pilotul elicopterului a fost pentru un coleg de la bordul altui elicopter, în care se aflau părinții tânărului.

Incidentul este deocamdată investigat de autorități, dar, potrivit primelor informații, turistul a suferit răni extrem de grave în urma incidentului, care a avut loc în cursul serii. Serviciile de urgență au fost chemate pe heliportul privat de la periferia Atenei, dar se pare că tânărul a murit aproape instantaneu după ce a fost lovit.

Presa greacă spune că patru persoane se aflau în primul elicopter și se întorceau de pe insula Mykonos, intenționând să ajungă pe Aeroportul Internațional din Atena, de unde urmau să zboare către Marea Britanie.

Pilotul celui de-al doilea elicopter a deviat zborul și a aterizat pe Aeroportul Internațional din Atena, pentru ca părinții tânărului să nu vadă scena șocantă a accidentului.

Ancheta în acest caz este abia la început, dar surse din poliție au spus că vor verifica de ce pasagerilor li s-a permis să coboare din elicopter în timp ce motoarele erau încă pornite.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri