VIDEO. Cum a fost salvat un american după trei săptămâni petrecute în zăpadă, în Alaska

Data publicării:
Un tanar a fost salvat dupa 3 saptamani petrecute in zapada, in Alaska
Sursă foto: Facebook / Poliția Alaska

Un tânăr din statul american Utah a supraviețuit mai bine de 20 de zile în frig, în Alaska, după ce cabana sa a fost distrusă de flăcări.

În vârstă de 30 de ani, bărbatul spune că focul a izbucnit în timpul nopții, așa că în momentul în care a fugit de flăcări, nu a apucat să își ia șosete, iar pe sub geacă avea doar pijamaua și un tricou.

A trăit într-un adăpost improvizat din resturile locuinţei sale şi a mâncat doar fructe. După câteva zile de izolare, i-a venit ideea să scrie în zăpadă mesajul SOS, iar asta l-a salvat. Familia alertase autoritățile iar echipajul care îl căuta din elicopter a văzut mesajul.

"Cabana lui a ars la jumătatea lunii decembrie ucigându-i câinele şi lăsându-l izolat în temperaturi mult sub zero grade şi fără niciun mijloc de comunicare timp de 23 de zile", a explicat Poliţia din Alaska, potrivit Agerpres.

Tânărul a fost găsit în cele din urmă sănătos, joi, în aceeaşi zonă în care locuia din luna septembrie, departe de orice aşezare umană. El a relatat lupta sa pentru supravieţuire în faţa reprezentanţilor State Troopers din Alaska, iar aceştia au publicat povestea lui pe internet. După incendiu, tânărul american a făcut inventarul rezervelor sale de hrană.

"Am calculat că aveam o raţie de două cutii de conserve pe zi timp de 30 de zile. Aveam şi un borcan de fasole. Două cutii cu unt de arahide au devenit plastic topit. Am avut şi un borcan cu maioneză, dar nu m-am atins de el", a adăugat el.

În noaptea incendiului, temperaturile din acea zonă au coborât până la -26 grade Celsius. În primele două nopţi de după incendiu, Tyson Steele a dormit într-o grotă săpată în zăpadă. Şi-a construit apoi "un adăpost improvizat", potrivit autorităţilor.

Telefonul său nu mai funcţiona, iar americanul nu mai avea niciun mijloc de comunicare. Se afla la peste 30 de kilometri de o zonă locuită.

"Ninsese! O enormă cantitate de zăpadă", şi-a reamintit el.

A decis apoi că salvarea sa nu putea să vină decât din cer. Tânărul a desenat cu cenuşă un enorm "S.O.S." în zăpadă. După ce a fost salvat, a spus că se va întoarce să locuiască alături de familia lui în Salt Lake City, un oraş din statul american Utah.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri