VIDEO. Momentul în care premierul olandez Mark Rutte a început să-i râdă în față lui Trump, de față cu zeci de reporteri

Data publicării:
donald trump mark rutte
Foto: captura YouTube

Cei mai mulți lideri de stat evită să îi spună „Nu” în față lui Donald Trump într-o cameră plină de reporteri, mai ales în timpul unei vizite oficiale la Casa Albă. Nu este cazul prim-ministrului olandez Mark Rutte, însă, scrie washingtonpost.com.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rutte, un politician liberal care nu își menajează partenerii de conversație, fiind foarte direct, a devenit cunoscut în toată lumea pentru un gest de normalitate până la urmă. Premierul olandez a curățat singur podeaua unde vărsase din greșeală cafea, cu un mop.

Mark Rutte și Donald Trump s-au întâlnit luni, la Casa Albă, pentru a discuta despre tensiunile tot mai mari dintre SUA și UE pe tema taxelor vamale. În timpul unei conferințe de presă de cinci minute în Casa Albă, Rutte a vorbit semnificativ mai puțin decât Trump. Însă atunci când a luat cuvântul i-a râs practic în față președintelui american și s-a făcut auzit.

Trump a sugerat faptul că este un lucru „pozitiv” chiar dacă disputa taxelor rămâne nerezolvată. Rutte a răspuns ridicând din sprâncene, râzând și spunând simplu: „Nu”. Iar când Trump a insistat să vorbească, Rutte a spus, în timp ce le zâmbea reporterilor: „Nu e un lucru pozitiv… Trebuie să ajungem la un acord”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri