VIDEO O gondolă s-a răsturnat pe un canal din Veneția din cauza turiștilor care stăteau în picioare și își făceau selfie

Data publicării:
Un grup de turiști a căzut într-un canal din Veneția, după ce gondola în care se aflau s-a răsturnat.
Un grup de turiști a căzut într-un canal din Veneția, după ce gondola în care se aflau s-a răsturnat. Sursa: captură YouTube

Un grup de turiști a căzut într-un canal din Veneția, după ce gondola în care se aflau s-a răsturnat. Oamenii au refuzat să se așeze și continuau să-și facă fotografii, în ciuda apelurilor gondolierului, relatează The Guardian.

Gondolierul a căzut și el în apă, dar s-a grăbit să-și salveze pasagerii.

Incidentul a avut loc sub un pod din apropierea pieței San Marco, iar imaginile cu barca răsturnată s-au viralizat pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit presei locale, turiștii din China se mișcau în gondolă și își făceau selfie-uri cu monumentele celebre din Veneția.În timp ce naviga pe sub pod, gondolierul avea de făcut o manevră dificilă și le-a cerut turiștilor să se așeze, pentru a menține barca în echilibru. Aceștia nu l-au ascultat, continuând să facă fotografii, iar gondola s-a răsturnat.

O postare pe pagina de Instagram a Venezia Non è Disneyland (Veneția nu este Disneyland), un cont creat de tinerii venețieni pentru a publica aventurile turiștilor din oraș, a spus că grupul a fost dus în siguranță în clădirea teatrului La Fenice din apropiere.

În 2020, asociația gondolierilor din Veneția a redus numărul maxim de turiști care pot intra în ambarcațiunile lor, dând vina pe greutatea crescută a turiștilor „supraponderali”.

Limita unei gondole da nolo, care oferă turul clasic al canalelor orașului, a fost redusă de la șase la cinci persoane, în timp ce pe o gondolă da parada, bărci folosite în principal pentru a traversa Gran Canale, numărul a scăzut de la 14 la 12.

„Este adevărat că, în comparație cu acum 10 sau 15 ani, turiștii cântăresc ceva mai mult”, a declarat Andrea Balbi, președintele asociației gondolierilor din Veneția, pentru The Guardian.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri