WSJ: Elon Musk consumă droguri ilegale, inclusiv LSD, cocaină, ecstasy şi ketamină. Șefii Tesla și SpaceX sunt îngrijorați

Data actualizării: Data publicării:
Paris : Elon Musk Vivatech 2023
Elon Musk, CEO SpaceX. Foto: Profimedia Images

Elon Musk stârnește îngrijorări în rândul directorilor și membrilor consiliilor de administrație ai Tesla și SpaceX, din cauza consumului de droguri ilegale, arată Wall Street Journal, citând persoane din cercul miliardarului și apropiate companiilor acestuia. Sursele au declarat că Musk ia droguri frecvent și consumă continuu ketamină. 

Unii directori şi membri ai consiliilor de administraţie de la companiile sale, dar și alţi apropiaţi ai miliardarului, se tem că utilizarea de droguri de către directorul executiv al Tesla şi SpaceX ar putea avea consecinţe majore nu doar pentru sănătatea sa, ci şi pentru cele şase companii şi activele de miliarde de dolari pe care le supraveghează.

Elon Musk a consumat LSD, cocaină, ecstasy şi ciuperci psihedelice, adesea la petreceri private din întreaga lume, unde participanţii semnează acorduri de confidenţialitate sau îşi predau telefoanele pentru a intra, potrivit persoanelor care au fost martore când acesta consuma substanțe ilegale. Musk a fumat marijuana în public şi a declarat că are o reţetă pentru ketamină, asemănătoare psihedelicelor.

Miliardarul ar fi consumat droguri ilegale cu actualul membru al consiliului de administraţie al SpaceX şi fostul membru al consiliului Tesla, Steve Jurvetson. 

Persoane apropiate lui Musk, care are acum 52 de ani, au declarat că acesta ia droguri frecvent, în special consumă ketamină, şi că sunt îngrijorate că acestea i-ar putea cauza probleme de sănătate și i-ar putea afecta afacerile.

Avocatul miliardarului a declarat pentru NDTV World că Elon Musk este „testat în mod regulat și aleatoriu pentru droguri la SpaceX și nu a picat niciodată un test”. 

Consumul ilegal de droguri ar fi o încălcare a politicilor federale care ar putea pune în pericol contractele guvernamentale de miliarde de dolari ale SpaceX. Musk riscă astfel aproximativ 1.000 de miliarde de dolari în active deţinute de investitori, zeci de mii de locuri de muncă şi părţi importante ale programului spaţial american.

SpaceX este singura companie americană autorizată în prezent să transporte astronauţii NASA către şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională. Și Pentagonul a intensificat achiziţiile de lansări de rachete SpaceX în ultimii ani, iar compania a căutat, de asemenea, să dezvolte o afacere mare de vânzare de servicii de sateliţi către agenţiile de securitate naţională.

Din cauza comportamentul volatil al lui Musk şi îngrijorările cu privire la consumul de droguri, unul dintre foştii directori ai Tesla, Linda Johnson Rice, nu a mai candidat pentru realegerea sa în consiliul de administraţie al companiei de automobile electrice în 2019, potrivit unor persoane din anturajul său.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri