Ministrul Apărării de la Chișinău: În cazul celui mai negru scenariu pentru noi, România va fi prima care ne va fi alături

Data publicării:
Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi.
Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi. Foto: Profimedia

Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, a mulțumit României pentru că „a fost, este și va fi principalul susținător” al Republicii Moldova. „În cazul celui mai negru scenariu pentru noi, colegii din România vor fi primii care ne vor fi alături”, a afirmat oficialul de la Chișinău, citat de Deschide.md.

„Cooperarea cu colegii din România este una frumoasă și se axează nu doar pe asistența cu echipamente. Partea română a fost, este și va fi principalul susținător al reformelor din R. Moldova, inclusiv în domeniul militar.

Asistența este, în primul rând, resimțită prin suportul necondiționat în cadrul instituțiilor internaționale, precum UE, NATO și ONU, unde partea română este principalul avocat al reformelor ce se desfășoară. Pe parcursul anilor, am avut asistență sporită în domeniul învățământului militar și, în baza acordului semnat de mine acum un an, numărul de locuri alocate în isntituțiile de învățământ superior au crescut foarte mult, anul trecut am avut 99 de acțiuni de învățământ și de instruire, anul acesta avem 158 care s-au efectuat sau sunt acum în derulare, iar pâna la sfârșitul anului sperăm că numărul va fi mai mare” a declarat Nosatîi, la emisiunea „Dialog Deschis”.

Ministrul moldovean al Apărării a afirmat că Bucureștiul pune la dispoziția Chișinăului inclusiv expertiza obținută de-a lungul anilor.

„Armata română a trecut printr-o reformă complexă de reorganizare, fapt care ne ajută și pe noi să îndeplinim dezideratul nostru de modernizare a Armatei Naționale. Acest lucru e foarte important pentru noi, începând de la documentele de conducere, documentele de politici, regulamentele militare, cu atât mai mult cu cât sunt în limba română, ceea ce ne ajută mult să nu pierdem timpul pentru a le traduce” a spus Nosatîi.

El a subliniat că România a fost, este și va fi alături de Republica Moldova în cele mai grele scenarii.

„Am văzut asta și când eram în pericol să rămânem fără curent fără gaz, când eram supuși presiunilor din partea Rusiei, primii care ne-au sărit în ajutor a fost România. În cazul celui mai negru scenariu pentru noi, colegii din România vor fi primii care ne vor fi alături” a conchis Nosatîi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri