Ministrul german al apărării l-a comparat pe Putin cu Hitler: „A spus că nu se va opri nici după ce se termină războiul din Ucraina”

Data publicării:
Boris Pistorius cu mâna la bărbie
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a comparat războiul pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei cu anexarea teritoriului Sudeților din Cehoslovacia de către Germania nazistă în 1938 și a avertizat că Europa trebuie să se pregătească de un atac la scară largă al rușilor, relatează Bloomberg.

„Putin nu se va opri după ce războiul din Ucraina se termină”, a declarat Pistorius, miercuri seară, în timpul prezentării unei noi cărți despre premierul britanic din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Winston Churchill. „A spus-o clar. La fel de clar ca Hitler, care spunea, la fel, că nu se va opri”, a declarat ministrul german.

Pistorius a făcut comentariile în timpul prezentării noii biografii a lui Churchill, pe care l-a lăudat drept un lider cu o viziune clară în niște vremuri tulburi.

„Confruntați cu războiul, oamenii aleg un lider în care au încredere și pe care vor să-l urmeze, chiar și atunci când prezintă lumea în niște termeni urâți”, a spus Pistorius.

Ministrul apărării german, văzut ca un posibil succesor al cancelarului Olaf Scholz, a cerut, săptămâna trecută, o relaxare a restricțiilor pe împrumuturi pentru a putea accentua cheltuielile în domeniul apărării, mai ales după ce un fond special de 100 de miliarde de euro se va fi epuizat în 2027.

„Trebuie să punem țara într-o poziție în care se poate apăra. Trebuie să ne decidem acum dacă vrem să ne pregătim înainte ca o amenințare reală din partea lui Putin să se materializeze sau dacă vrem să-i facem treaba ușoară”, a concluzionat șeful apărării germane.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri