Negociatorul-șef ucrainean la discuţiile cu Rusia speră în deschiderea unui coridor umanitar în Harkov

Data actualizării: Data publicării:
Russian-Ukrainian talks in Belarus
Foto: Profimedia Images

Şeful delegaţiei ucrainene la discuţiile cu Rusia, David Arahamia, şi-a exprimat speranţa că un coridor umanitar în oraşul Harkov din estul Ucrainei ar putea fi deschis duminică. Încercările de sâmbătă de a deschide coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din orașele Variupol și Volnovaha au eșuat, după ce acordul de încetare a focului nu a fost respectat.

„Să dea Domnul” să existe un coridor duminică, a scris el pe Facebook, răspunzând comentariului unei femei care i-a cerut să ajungă la un acord de încetare a focului cu Rusia, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Femeia era din Harkov şi a spus că a trăit „10 zile de iad”.

Potrivit lui David Arahamia, o a treia rundă de negocieri va avea loc luni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentaţi ai Ucrainei şi Rusiei s-au întâlnit ultima oară în vestul Belarusului joi, pentru o a doua rundă de convorbiri, şi au căzut de acord să înfiinţeze coridoare umanitare.

Între timp, în Lugansk, separatişti din autoproclamata republică populară (LNR) au declarat că armata ucraineană a bombardat patru aşezări de opt ori în ultimele 24 de ore.

Informaţia a fost difuzată de agenţia oficială de presă rusă TASS, care a citat sâmbătă seara reprezentanţi ai LNR. Cel puţin doi civili au fost răniţi în bombardamente şi 23 de case, o conductă de gaz şi o linie de înaltă tensiune au fost afectate.

Informaţia nu a putut fi verificată din alte surse, menţionează dpa.

După zece zile de război, Rusia începe „să realizeze costul real al războiului”, spune un consilier apropiat al președintelui ucrainean, care precizează că din acest punct negocierile pot fi „constructive”. În paralel, sâmbătă noapte Volodimir Zelenski a avut o nouă discuție telefonică cu Joe Biden, căruia i-a cerut mai mult ajutor financiar pentru a rezista invaziei Rusiei. Orașul-port Mariupol este în continuare sub blocadă rusească și de cinci zile nu mai are curent, apă și căldură. Atacurile din timpul nopții, în nordul țării, s-au soldat cu victime, potrivit serviciilor de urgență ucrainene.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri