Noi declarații provocatoare ale unui oficial de la Budapesta, venit în vizită în România: „Fără Cluj nu există națiune maghiară”

Data publicării:
secretar de stat maghiar
Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei lui Viktor Orban. Foto: Facebook

Fără Cluj nu există istorie maghiară, nu există naţiune maghiară, iar dezvoltarea oraşului se datorează unităţii maghiarilor, a subliniat, duminică, Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului ungar, potrivit Hirdao.hu.

Politicianul a participat la inaugurarea Casei Herepei, casa parohială veche situată lângă Biserica Reformată din strada Kogălniceanu, renovată cu sprijinul Guvernului ungar. Înaintea acestui eveniment, a avut loc o slujbă religioasă care a deschis cea de-a 14-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

„Dacă se realizează unitatea şi solidaritatea, suntem capabili de miracole”, a spus secretarul de stat.

În opinia sa, orice persoană care nu a mai vizitat Cluj-Napoca din perioada anilor 1980-1990 ar fi surprinsă să vadă progresele înregistrate, doar că acestea „nu se fac de la sine”. „Pentru această evoluţie a fost nevoie ca şi noi, maghiarii, să ne unim, să întărim sentimentul şi experienţa apartenenţei naţionale”, a afirmat politicianul de la Budapesta.

Numele oraşului Cluj-Napoca nu se poate separa de personalităţile istorice maghiare şi de maghiari, a mai spus Árpád János Potápi. „Prin aceasta nu afirmăm că doar maghiarilor le aparţine oraşul”, a mai declarat responsabilul pentru politici naţionale din guvernul lui Viktor Orban.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri