Noul ministru al Apărării din Germania şi-a preluat mandatul: Este nevoie să sprijinim Ucraina cu material al armatei germane

Data publicării:
Boris Pistorius, noul ministru al Apărării din Germania, este întâmpinat cu onoruri militare cu ocazia inaugurării la 19 ianuarie2023.
Boris Pistorius a avut parte de onoruri militare la preluarea funcției de ministru al Apărării. Foto: Profimedia Images

Noul ministru al Apărării din Germania, Boris Pistorius, şi-a preluat oficial mandatul joi, ocazie cu care a afirmat că va întări forţele armate şi va continua să sprijine Ucraina, chiar şi cu materiale ale armatei germane, fără să precizeze, însă, care sunt acestea, informează Agerpres.

Preluarea mandatului de către Pistorius vine în timp ce la Berlin continuă dezbaterile aprinse pe tema dotării Ucrainei cu tancuri Leopard, de fabricaţie germană.

Kievul a insistat de mai multă vreme să primească astfel de blindate pentru a respinge forţele ruse care au invadat Ucraina anul trecut, însă cancelarul Olaf Scholz cere ca mai multe state NATO să facă acelaşi lucru, pentru ca sprijinul să fie unitar.

Preşedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier i-a prezentat lui Pistorius certificatul de numire, şi i-a urat succes noului membru al guvernului federal, afirmând că acesta preia conducerea apărării într-unul din cele mai periculoase momente pentru Germania.

Adresându-i-se direct lui Pistorius, Steinmeier l-a avertizat că "pentru toate problemele şi reformele necesare care vor urma, aveţi nevoie acum de o minte limpede, de nervi tari, de forţă la conducere, de comunicare clară şi de experienţă politică".

Noul ministru a declarat după ceremonie că "acestea nu sunt vremuri normale, avem un război dezlănţuit în Europa. Rusia duce un război brutal de anihilare împotriva unei ţări suverane, a Ucrainei". În acest context, el a apreciat că are misiunea dificilă de a întări forţele armate. "Este nevoie de descurajare, eficienţă şi pregătire. Şi este nevoie să continuăm să sprijinim Ucraina, inclusiv cu material de la Bundeswehr" (armata germană), a spus el.

Pistorius, până acum ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, o înlocuieşte la Berlin pe Christine Lambrecht.

Aceasta a demisionat de la Ministerul Apărării reproşând presei atacurile la persoană. Ea a primit tot joi de la Steinmeier certificatul de demitere.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri