Numărul morților după ce rușii au lovit cu o dronă un bloc din Odesa a ajuns la 10. Printre victime, un bebeluș de opt luni

Data actualizării: Data publicării:
bloc bombardament in odesa
Numărul morților după ce rușii au lovit cu o dronă un bloc din Odesa a ajuns la șapte. Printre victime sunt doi copii mici. FOTO: Profimedia Images

ACTUALIZARE O femeie şi un copil de opt luni au fost găsiţi, duminică, în dărâmăturile clădirii lovite în noaptea de vineri spre sâmbătă de o dronă rusă la Odesa, ridicând numărul morţilor la zece, au declarat duminică autorităţile ucrainene, scrie AFP, potrivit News.ro. 

„Acest atac asupra unei clădiri de nouă etaje din oraşul-port de la Marea Neagră a dus la moartea a zece persoane, inclusiv a unei femei găsite în dărâmături şi a unui bebeluş găsit lângă (această) femeie”, a deplâns guvernatorul Regiunea Odesa, Oleg Kiper.

Autorităţile au raportat anterior un număr de opt morţi.

Serviciile de urgenţă ucrainene au confirmat bilanţul a zece morţi, precizând că bebeluşul avea „opt luni”. Mama şi copilul „au fost găsiţi împreună”, au scris aceştia pe Telegram.

Ei au mai susţinut că lucrările de „curăţare” a zonei în care această clădire s-a prăbuşit parţial sunt încă „în curs”.

Știrea inițială

Numărul morților după ce rușii au lovit cu o dronă un bloc cu apartamente din Odesa, orașul port de la Marea Neagră, a crescut la șapte. Printre victime se află un bebeluș și un copil de doi ani.

Alte 8 persoane au fost rănite.

Liderul de la Kiev susține că drona era Shahed, furnizată Rusiei de către Iran. Volodimir Zelenski susține că atacurile ruseşti cu ajutorul dronelor iraniene "nu au nicio logică militară" şi au fost concepute doar pentru a ucide şi a intimida. Liderul ucrainean mai spune că acest atac ar fi putut fi evitat dacă Ucraina nu s-ar fi confruntat cu întârzieri în aprovizionarea cu arme occidentale.  

De altfel, ieri Zelenski le-a cerut din nou aliaţilor săi occidentali mai multe sisteme de apărare aeriană, muniție și avioane de luptă.

„Rusia continuă să lovească civili”, a spus preşedintele Zelenski pe reţelele sociale. „Avem nevoie de mai multă apărare aeriană din partea partenerilor noştri. Trebuie să întărim scutul aerian al Ucrainei pentru a ne proteja mai bine poporul de terorismul rus. Mai multe sisteme de apărare aeriană şi mai multe rachete pentru sistemele de apărare aeriană salvează vieţi”, a spus el. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri