O explozie produsă în apropierea unei școli din Afganistan a ucis cel puțin 40 de oameni și a rănit peste 50

Data actualizării: Data publicării:
AFGHANISTAN KABUL SHOOTING ATTACK
Foto; Profimedia

O explozie produsă sâmbătă în apropierea unei școli din capitala afgană Kabul a ucis, după un prim bilanț, cel puțin 25 de oameni, iar alți câțiva zeci au fost răniți, informează Reuters.

ACTUALIZARE 18:50 - Un responsabil local a declarat că între timp numărul morţilor a crescut la cel puţin 40.

Imaginile de la locul atentatului au început să circule pe reţelele de socializare, fiind văzuţi inclusiv copii răniţi şi cu arsuri. Nu este deocamdată clar cum a fost provocată explozia, unele media locale afirmând că au fost trei deflagraţii provocate de rachete, în timp ce altele vorbesc despre o singură explozie produsă de o maşină capcană.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar suspiciunile se îndreaptă către gruparea jihadistă Statul Islamic, care de obicei revendică atacurile împotriva minorităţii hazara şi a mai comis astfel de acţiuni teroriste în acelaşi cartier.


Știrea inițială:

Tariq Arian, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, a spus că cel puțin 52 de oameni au fost răniți, majoritatea studenți. Oficialul nu a specificat cauza sau ținta exploziei.

Ghulam Dastagir Nazari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, a anunțat că 46 de oameni au fost transportați la spital.

Kabul este în alertă de când Washingtonul a anunțat că urmează să-și retragă toate trupele până la data de 11 septembrie, iar oficialii afgani spun că talibanii și-au întețit atacurile la nivel național.

Explozia de sâmbătă nu a fost revendicată până acum. Deflagrația s-a produs în vestul orașului Kabul, într-un cartier locuit în mare parte de șiiți, care a fost ținta mai multor atacuri desfășurate de militanții ISIS în ultimii ani.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri