O femeie de 77 de ani a primit o amendă de aproape 2.000 de dolari pentru că a intrat în Australia cu un sendviș

Data publicării:
senvis cu pui
O femeie din Noua Zeelandă a fost amendată pentru că a intrat în Australia cu un sendviș cu pui. Foto: Profimedia

O femeie din Noua Zeelandă a fost amendată pentru că a intrat în Australia cu un sendviș cu pui, relatează Business Insider.

June Armstrong, în vârstă de 77 de ani, a zburat de la Christchurch, pe coasta de est a Noii Zeelande, la Brisbane, în nord-estul Australiei, pe 2 mai. Ea a fost amendată cu 3.300 de dolari neo-zeelandezi (1.995 USD), pentru că a intrat cu un sendvi în Australia.

Un angajat al controlului de frontieră a sfătuit-o mai târziu pe Armstrong să conteste amenda, a relatat NZ Herald. Dar când a încercat să facă acest lucru, a primit doar răspunsuri de la un robot.

Femeia a spus că Departamentul pentru Agricultură, Pescuit și Silvicultură din Australia a comentat incidentul abia după șase luni, după ce publicația i-a contactat în numele lui Armstrong.

Femeia a spus că a împachetat sandvișul în geantă înainte de zbor și a uitat să-l declare la intrarea în Australia. Ea a adăguat că i-a fost greu să plătească amenda, deoarece ea și soțul ei nu au alt venit decât pensiile lor.

„Toți cei cărora le arăt amenda sunt uluiți, pur și simplu nu le vine să creadă”, a adăugat Armstrong.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură, Pescuit și Silvicultură din Australia a declarat pentru Business Insider că Armstrong ar fi putut introduce sandvișul în țară doar dacă avea un permis de import.

„Carnea are condiții stricte de import, care se pot schimba rapid în funcție de apariția unor focare de boală”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că pasagerii pot fi amendați cu până la 6.260 de dolari australieni, sau aproximativ 4.100 de dolari americani, pentru că au aduc produse alimentare neautorizate în Australia.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri