O tânără de 19 ani, însărcinată în 8 luni, a murit după ce căzut de pe gardul de la granița SUA

Data publicării:
TIJUANA, MEXICO - JANUARY 27: A view of the US-Mexican border fence at Playas de Tijuana on January 27, 2017 in Tijuana, Mexico. U.S. President Donald Trump announced a proposal to impose a 20 percent tax on all imported goods from Mexico to pay for the border wall between the United States and Mexico. Mexican President Enrique Pena Nieto canceled a planned meeting with President Trump over who would pay for Trump's campaign promise to build a border wall. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Foto: GettyImages

O femeie însărcinată în vârstă de 19 ani, din Guatemala, a murit după ce a căzut de pe zidul aflat la granița dintre Mexic și SUA, informează BBC.

Miriam Stephany Girón Luna, o fostă asistentă socială și câștigătoare a unor concursuri de frumusețe, însărcinată în 8 luni, a încercat sâmbătă să escaladeze bariera metalică aflată în apropierea orașului El Paso din Texas.

Tânara călătorea alături de un bărbat de 26 de ani și a căzut de la o înălțime de peste 6 metri înălțime. Polițiștii de frontieră au fost anunțați de situație de către bărbatul care era alături de ea și au chemat o ambulanță.

Miriam Stephany Girón Luna a fost transportată la un spital din El Paso cu hemoragie cerebrală, hemoragii la ficat și rinichi și fractură de pelvis. Femeia a fost operată, însă a murit joi în spital. Doctorii au încercat să îi facă și o cezariană de urgență pentru a îi salva copilul, însă nu au reușit.

Președintele american Donald Trump a făcut din lupta contra imigranților ilegali o politică publică a Statelor Unite și a luat măsuri pentru a împiedica accesul acestora dinspre Mexic. Anumite zone ale graniței din zona El Paso sunt protejate deja de bariere metalice.

Gloria Chavez, șeful sectorului de graniță americană din El Paso, a dat vina pe traficanții de imigranți pentru moartea tinerei, pentru că ar fi încurajat-o și ajutat-o să escaladeze bariera.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri