Președintele Iranului îl compară pe Trump cu Saddam Hussein: „Doi nebuni”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Iranului, Hassan Rouhani, zâmbind
Președintele iranian, Hassan Rouhani. Sursa foto: Getty Images

Președintele iranian Hassan Rouhani îl compară pe omologul său american Donald Trump cu fostul dictator irakian Saddam Hussein, relatează dpa, citat de Agerpres.

„În istoria recentă a Iranului am avut de-a face cu doi nebuni, Trump și Saddam”, a spus Rouhani.

Unul dintre ei a implicat Iranul într-un război militar (1980-1988), iar celălalt într-un război economic, a adăugat președintele iranian, într-un discurs difuzat de televiziunea publică.

„Saddam a fost executat pentru crimele lui... Soarta lui Trump nu va arăta mult mai bine”, a conchis el, subliniind că în cele din urmă Iranul „a ieşit victorios din ambele războaie”.

Potrivit lui Hassan Rouhani, niciunul dintre cei doi nu a reușit să-și impună planurile de a răsturna regimul de la Teheran, însă, în urma războiului cu Irak, Iranul a avut nevoie de ani întregi pentru a-și reconstrui provinciile de la frontieră. În ceea ce îl privește pe Trump, președintele iranian susține că sancțiunile impuse de acesta au fost și mai distrugătoare, aruncând Iranul în cea mai gravă criză economică din istoria sa.

De asemenea, în cadrul discursului, Rouhani și-a exprimat speranța ca succesorul lui Trump, Joe Biden, să readucă SUA în acordul de la Viena privind programul nuclear iranian și totodată să ridice sancțiunile puse în ultimii doi ani.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri