O uriașă rețea internațională de trafic de droguri a fost destructurată. Zeci de kilograme de cocaină erau ascunse în plăci de surf

Data publicării:
placi de surf
O rețea internațională de trafic de droguri, care aducea cocaină din America de Sud în Europa, ascunsă în plăci de surf, a fost destructurată de polițiștii din Uruguay. FOTO: Shutterstock

O rețea internațională de trafic de droguri, care aducea cocaină din America de Sud în Europa, ascunsă în plăci de surf, a fost destructurată de polițiștii din Uruguay, transmite BBC.

Cu ajutorul polițiștilor antidrog din Spania, Portugalia și Italia, trei cetățeni italieni au fost arestați.

Autoritățile au descoperit șase plăci de surf care conțineau în total 50 de kilograme de cocaină cu ajutorul câinilor polițiști.

Poliția a permis trimiterea unei plăci pentru a reuși să dea de urma celor care o primeau.

Plăcile erau neobișnuit de grele, iar, după ce au fost verificate, polițiștii au găsit pachete ascunse în interior.

O fotografie furnizată de Ministerul de Interne al Uruguayului arată o pulbere albă care se scurge de pe una dintre plăci, după ce a fost tăiată.

Doi cetățeni italieni au fost arestați de poliția din Portugalia în timp ce mergeau să ridice placa de surf plină de cocaină pe care poliția o lăsase să treacă. Un al treilea cetățean italian, despre care poliția spune că a expediat drogurile din Uruguay în Europa, a fost reținut în Italia.

Biroul procurorului uruguayan a declarat că operațiunea transatlantică a fost „un model de cooperare internațională”.

Traficanții de droguri folosesc din ce în ce mai mult Uruguay, care se învecinează cu Brazilia și Argentina, ca țară de tranzit pentru a le transporta din America de Sud către Europa.

Ministrul de Interne al Uruguayului a declarat că țara este pe deplin angajată în lupta împotriva traficului de droguri, iar controalele în porturile și punctele de trecere a frontierei sunt esențiale pentru a întrerupe transporturile de droguri.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri