Exclusiv Oficial israelian: Intrăm în Gaza pentru a ne aduce înapoi copiii furați. Nu vor fi aduși înapoi dacă stăm pe margine și așteptăm

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy
Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy. Foto: Digi24

Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, a spus într-un interviu la Digi24 că operațiunea IDF în Fâșia Gaza are ca scop recuperarea celor peste 200 de ostatici ținuți de Hamas și distrugerea organizației teroriste, astfel încât aceasta să nu mai poată opera niciodată în Gaza.

Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al guvernului israelian: „Trupele Israelului sunt în interiorul Gazei, suntem în a doua etapă a campaniei noastre de a distruge Hamas, după masacrul din 7 octombrie. Au trecut 3 săptămâni de când trupele morții Hamas au intrat în Israel și au torturat și ucis civili. A fost cel mai grav atac terorist din istoria omenirii, după atacurile din 11 septembrie 2001.

Este datoria noastră să trecem granița și să mergem după toți teroriștii Hamas, după toți soldații lor, după toți comandanții lo, după această organizație a răului care a organizat masacrul din 7 octombrie. Vom merge mai departe până la victorie.

Suferința umanitară din Gaza provocată de declararea războiului de către Hamas este dureroasă pentru noi, nu asta ne dorim. Este un război provocat de Hamas, noi vrem să ne apărăm oamenii. Când presa internațională vorbește de Hamas, practic citează oficiali Hamas, organizația teroristă care acum 3 săptămâni a invadat Israelul, a provocat masacre. E un grup terorist care pune în mișcare o propagandă împotriva Israelului.

Au acuzat Israelul că a bombardat un spital și a doua zi s-a aflat că era vorba despre o rachetă a Jihadului Islamic care a fost trasă greșit. Ne așteptăm ca toată lumea să trateze cu atenție minciunile Hamas.

Noi nu atacăm civili, le-am spus să se mute spre sud din calea luptelor. Din păcate, Hamas a construit tuneluri sub case, sub spitale, este o crimă de război. Noi încercăm să dăm civilii din Gaza din calea războiului, iar Hamas încearcă să îi țină în calea războiului. Hamas își dorește să vadă doar oameni morți.

După ce Hamas va fi distrus și războiul se va încheia, va fi nevoie de un efort internațional pentru refacerea Gazei. Va trebui reconstruită după război. Trebuie să ne asigurăm că betonul va ajunge în casele oamenilor și nu în tunelurile Hamas, că țevile de apă vor merge în infrastructură și nu pentru a fi construite rachete.

Trebuie să nu mai trăim într-o lume în care Fâșia Gaza să fie folosită ca punct de tragere către civili. Hamas nu mai trebuie să fie lăsat să guverneze teritoriul Fâșiei Gaza. Nu vom mai permite ca în Fâșia Gaza să mai opereze o astfel de armată a terorii.

Israelul este deosebit de îngrijorat în legătură cu situația celor 230 de ostatici, inclusiv copii. Sunt ostatici acolo copii orfani, pentru că părinții au fost împușcați în fața lor. Facem tot ce e cu putință să-i aducem înapoi. Știm că nu vor fi aduși înapoi dacă stăm pe margine și așteptăm ca Hamas să-și dea seama că răpirea copiilor este un lucru rău. Intrăm acolo pentru a ne aduce înapoi copiii furați, astfel încât Hamas să nu mai poată niciodată să ne mai fure copiii. Punem presiune pe Hamas și știu că deja Hamas a eliberat 4 ostatici ca urmare a presiunilor armatei israleiene și a presiunilor diplomatice internaționale.

Știm că ne luptăm cu un inamic întunecat, care a ucis familiile acestor oameni în cel mai crud mod cu putință, știm cu ce avem de-a face, sunt un grup terorist mai rău ca ISIS. Cei mai buni ofițeri ai noștri sunt în Gaza și încearcă să elibereze oamenii. Îi vor aduce pe cei care i-au răpit în fața justiției.”

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...