Omul pe care Putin îl vrea la conducerea Wagner a ajuns la spital beat, cu 60.000 de dolari cash și hărți militare ale Siriei

Data actualizării: Data publicării:
gdgdsg
Andrei Troșev, mercenarul veteran pe care Putin l-a propus la comanda grupului Wagner. Foto: Captură video Youtube Global News

Andrei Troșev, poreclit „Sedoi” (Căruntul), omul pe care președintele rus Vladimir Putin vrea să-l pună la conducerea grupului de mercenari Wagner în locul lui Evgheni Prigojin, a ajuns la spital foarte beat, având la el 60.000 de dolari cash, hărți militare ale Siriei și chitanțe pentru arme, relatează Business Insider.

S-a întâmplat în 2017, în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Putin.

Potrivit The Telegraph, Troșev avea la el 5 milioane de ruble (55.319 de dolari) și 5.000 de dolari în numerar, hărți militare ale Siriei, bilete de avion și chitanțe pentru arme.

Potrivit presei ruse, care cita rapoarte ale poliției, Troșev era atât de beat, încât nici nu a putut spune cum îl cheamă.

Medicii au sesizat poliția, potrivit publicației.

Andrei Troșev este un comandant senior al Grupului Wagner și provine din Sankt Petersburg, oraşul natal al lui Putin.

A luptat în Afganistan în timpul războiului de zece ani al Uniunii Sovietice în această țară, iar după căderea Uniunii Sovietice, a servit în Caucazul de Nord în armata rusă și apoi a fost comandant în SOBR, o unitate de forțe speciale de reacție rapidă a Ministerului rus de Interne.

Troșev a fost decorat de două ori cu Ordinul Steaua Roșie pentru serviciul său în Afganistan și a primit cea mai înaltă medalie a Rusiei, Erou al Rusiei, în 2016, pentru asaltul Palmyrei din Siria împotriva militanților Statului Islamic.

Potrivit UE, Troshev este „directorul executiv (șef de stat major) al grupului Wagner” și membru fondator al acestuia. „Andrei Troșev este direct implicat în operațiunile militare ale Grupului Wagner în Siria”, a precizat UE, într-un document din 2021.

Dar, potrivit unor canale de Telegram afiliate grupului Wagner, Troșev i-a înjurat pe comandanții armatei ruse din Siria și a cerut ca soldaților săi să li se dea mai multe obuze de artilerie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri