Papa Francisc spune că Vaticanul este implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina

Data publicării:
Papa Francisc vorbește la un microfon
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Vaticanul este implicat într-o misiune de pace, care are ca scop încheierea conflictului dintre Rusia şi Ucraina, a declarat, duminică, Papa Francisc, spunând și că este pregătit să ajute la repatrierea copiilor ucraineni furați de ruși și duși pe teritoriu rusesc sau ocupat de invadatori, relatează Reuters.

„O misiune este în curs acum, dar încă nu este publică. Când va fi cazul, o voi dezvălui”, a spus liderul Bisericii Catolice în avionul care l-a transportat din Ungaria către Vatican.

„Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor. Nu poţi ajunge niciodată la pace prin închidere... Nu este uşor”, a adăugat el.

Papa a adăugat că a vorbit despre situaţia din Ucraina cu prim-ministrul guvernului Ungariei, Viktor Orban, dar şi cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse din Budapesta.

„La aceste întâlniri nu am vorbit doar despre Scufiţa Roşie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de drumul către pace”, a spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a mai spus, în trecut, că vrea să viziteze Kievul dar și Moscova, ca parte a unui efort mai mare de a promova pacea.

Prim-ministrul guvernului Ucrainei, Denis Șmihal l-a întâlnit pe Francisc la Vatican, joi, și a discutat o „formulă de pace” propusă de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Șmihal a cerut, de asemenea, ajutor pentru repatrierea copiilor răpiți de ruși. Guvernul de la Kiev estimează că aproximativ 19.500 de copii au fost răpiți și duși în Rusia sau în Crimea ocupată de când armatele invadatoare au pătruns în Ucraina, în luna februarie a anului trecut.

„Vaticanul este dispu să ne ajute cu asta, cu repatrierea copiilor, pentru că acesta este corect”, a spus Suveranul Pontif.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri