Peskov neagă că Rusia ar fi spus că e de acord cu prelungirea acordului cerealelor din Marea Neagră

Data publicării:
Dmitri Peskov
Rusia intenționează să-și dezvolte relațiile cu Coreea de Nord, indiferent de opinia altor țări, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. FOTO: Profimedia Images

Rusia nu a făcut nicio declarație cu privire la prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră, a declarat Kremlinul, potrivit Sky News.

Acordul, care permite exportul în siguranță al cerealelor ucrainene din porturile blocate, a fost inițial negociat de ONU și Turcia în iulie anul trecut.

De atunci, a fost reînnoit de trei ori, dar urmează să expire peste trei zile.

Comentariul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit după ce președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că este de acord cu Vladimir Putin ca acordul să fie prelungit.

Rusia a declarat că va fi de acord cu o prelungire doar dacă vor fi îndeplinite propriile condiții privind exporturile sale.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Putin e „de acord” să prelungească acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră, potrivit AFP.

„Ne pregătim să-l primim pe Putin în august şi suntem de acord cu extinderea coridorului cerealelor în Marea Neagră, care îi permite Ucrainei să-şi exporte producţia”, a declarat presei Erdogan la finalul rugăciunii musulmane de vineri.

Şeful statului turc a spus că a discutat telefonic cu omologul său rus, fără a preciza când a avut loc convorbirea.

Evocând scrisoarea pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a trimis-o liderului de la Kremlin pentru a-i obţine consimţământul, Erdogan şi-a exprimat speranţa că „prin această scrisoare ne vom asigura prelungirea coridorului cerealier, cu eforturile noastre comune şi cele ale Rusiei”.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri